Mafijaški obračun

‘Sve je trajalo 30 sekundi’: Vođe zloglasnog mafijaškog klana iz C. Gore ubijeni u prepunom restoranu u Ateni

P. N.

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Sve je trajalo tek 30 sekundi - napadači su uletjeli u restoran u kojem su dvojica mafijaša bili sa ženama i djecom i ubili ih. U pucnjavi je ranjena i jedna žena, a zasad nema potvrde radi li se o supruzi jednog od ubijenih škaljaraca



Atena je sinoć bila poprište “filmskog” atentata – u prepunom restoranu likvidirani su vođe takozvanog “škaljarskog klana” Igor Dedović i Stevan Stamatović.


Sve je trajalo tek 30 sekundi – napadači su uletjeli u restoran u kojem su dvojica mafijaša bili sa ženama i djecom i ubili ih. U pucnjavi je ranjena i jedna žena, a zasad nema potvrde radi li se o supruzi jednog od ubijenih škaljaraca.


Blic piše kako je Dedović (43) bio označen kao vođa škaljarskog klana zajedno s braćom Vuković. Za njim je bila raspisana tjeralica zbog pokušaja dvostrukog ubojstva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu. Dedovića su srpski istražitelji povezivali i sa švercom tone kokaina koji je nađen u Crnom moru kod obala Rumunjske. 


Stevan Stamatović je vođa “zagoričana”, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko surađivala sa škaljarskim klanom. Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubojstva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u listopadu 2016. Također, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.




U ratu škaljarskog i kavačkog klana od listopada 2015. do danas ubijeno je više od 40 osoba, piše Blic.