Ponovo na sudu

Suvlasnik Autoškole Rijeka na sudu jer je lažno prijavio krađu automobila što ga je prodao u – Srbiji

Slavica Kleva

Puranović je i na samom početku suđenja prije nešto više od dvije i pol godine priznao kaznena djela, a i ovaj puta je na upit sukinje odgovorio da se »osjeća krivim i prihvaća kaznenu sankciju koju mu je predložilo Općinsko državno odvjetništvo«.



RIJEKA Suđenje 62-godišnjem Borislavu Puranoviću, optuženom za lažno prijavljivanje kaznenog djela i utaje, te 43-godišnjem Damiru Paniću zbog utaje, pred sutkinjom Vedranom Barbalić Biasiol počelo je ispočetka, a razlog leži u činjenici da je između rasprava proteklo dugo vremensko razdoblje.


Kontinuitet rasprava nije bilo moguće održati jer je prvookrivljeni Puranović nekoliko puta opravdao nedolazak. No, kako je Puranović i na samom početku suđenja prije nešto više od dvije i pol godine priznao kaznena djela, i ovaj puta je na upit sukinje odgovorio da se »osjeća krivim i prihvaća kaznenu sankciju koju mu je predložilo Općinsko državno odvjetništvo«.


No, drugookrivljeni Damir Panić ne osjeća se krivim pa je tužiteljica još jednom ponovila da će tijekom postupka dokazati kaznena djela iz optužnice i to podnošenjem materijalne dokumentacije priložene uz optužnicu. Odvjetnik prvookrivljenog, s obzirom na priznanje Puranovića, nije imao što dodati, a odvjetnik drugokrivljenog primjećuje sporne okolnosti koje će tijekom dokaznog postupka osporiti.




– Treba utvrditi vrijednost pronevjerene stvari, kazao je odvjetnik, podsjetivši da je u trenutku učina kaznenog djela sporni automobil marke »VW golf« bio šest godina star s prijeđenih 300 tisuća kilometara, a korišten je za potrebe autoškole pa i nije mogao vrijediti 75 tisuća kuna, kako izjavljuje prvooptuženi, tvrdi odvjetnik.


A riječ je o optužnici kojom se Puranović, suvlasnik Autoškole Rijeka, tereti da je 3. lipnja 2013. godine Prvoj policijskoj postaji lažno prijavio da je oštećen kaznenim djelom teške krađe, prijavivši da mu je između 29. svibnja i 3. lipnja na parkiralištu u Omladinskoj ulici ukradeno vozilo »VW golf 1.9 TDI« u vlasništvu Porsche Leasinga, a koje je imao na korištenju kod Auto škole Rijeka, čijeg je trgovačkog društva i osnivač i odgovorna osoba.


Puranović se tereti i da je 30. svibnja u dogovoru s Panićem odlučio prodati vozilo osobi po imenu »Veljko« koji živi na području Republike Srbije, iako je znao da je riječ o vozilu leasing kuće. Prevezli su vozilo do Bajakova, konkretno, Panić ga je dovezao do graničnog prijelaza, a Puranović ga svojim vozilom pratio po putu, pa u konačnici predali sporno vozilo »Veljku«. No, nije poznato za koji iznos je Puranović prodao golf. Panić je za uslugu prijevoza dobio 400 eura. Zbog obrane drugookrivljenog, sutkinja je prihvatila prijedlog njegovog odvjetnika da se još jednom ispita ovlaštena osoba istoimene leasing kuće, ne samo na okolnost obračuna ugovora o leasingu nego i zbog konkretne cijene odnosno vrijednosti vozila.