Ubojstvo u Zadru

Suprugu pretukao do smrti, pa se prijavio policiji

Minja Gugić

Motiv ubojstva za sada nije poznat, a čudno je upravo to što do sada obitelj Zekanović nikada ranije nije bila prijavljena zbog bilo kakvih problema



ZADAR – Mate Zekanović (62) ubio je svoju devet godinu mlađu suprugu Anu danas oko 18 sati u njihovom zajedničkom stanu u Ulici Josipa bana Jelačića 13 na predjelu zadarske Voštarnice, a zatim se sam prijavio zadarskim policajcima.


Prema priči susjeda koje smo zatekli ispred zgrade u kojoj se ubojstvo dogodilo, desetak minuta prije samog ubojstva čulo se ženino zapomaganje.


U trenutku ubojstva bračni par Zekanović je bio sam, iako, kako smo saznali, imaju dvoje odrasle djece, i to kćer i sina. U njihovom zajedničkom stanu nije pronađeno nikakvo oružje i Mate je svoju suprugu, prema našim izvorima, pretukao do smrti i to teškim udarcima u glavu te je Anka zapravo od težine ozljeda vrlo brzo i preminula.




Motiv ubojstva za sada nije poznat, a čudno je upravo to što do sada obitelj Zekanović nikada ranije nije bila prijavljena zbog bilo kakvih problema. Mate Zekanović nije imao bilo kakvih sukoba sa zakonom niti je prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Obitelj je slovila kao prosječna i pristojna obitelj, oboje su bili zaposleni, a djeca na studiju.