Uhićena

Sukob u muzeju naivne umjetnosti: Ravnateljica prijavila šeficu računovodstva za prijetnje i fizički napad

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Ravnateljica Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Gabrijela Krmpotić Kos prijavila je u petak šeficu računovodstva Dijanu Novotny, kako je rekao njezin odvjetnik, zbog prijetnji i napada, a ista je zadržana u pritvoru do jučer te je u popodnevnim satima puštena, piše u nedjelju Jutarnji list.


Milko Križanović, odvjetnik ravnateljice Krmpotić Kos, potvrdio je da je njegova klijentica bila napadnuta u svojim radnim prostorijama te da je cijeli slučaj prijavila policiji, navodi dnevnik.Kolegica ju je napala na radnome mjestu. Pozvala je policiju i istraga je u tijeku. Prijavila je kolegicu zbog prijetnji i nanošenja tjelesnih ozljeda rekao je odvjetnik Križanović.

Vladimir Novotny, suprug Dijane Novotny, rekao je za Jutarnji list da je njegova supruga puštena iz pritvora jučer oko 13 sati, ali nije mogla razgovarati.


Ne mogu vjerovati da su majku malog djeteta koja u Muzeju radi tri godine i nikad ranije nije imala problema sa zakonom, a ni na poslu, zadržali preko noći u pritvoru. Istodobno državne institucije vode osobe na čije su ponašanje i drugi ranije upozoravali, stoga ovim putem molim sve ljude koji su imali slične probleme s dotičnom, da nam se obrate kako bi istina napokon izašla na vidjelo rekao je Novotny.




Ravnateljica Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Krmpotić Kos postalaje u rujnu 2019. godine nakon što je dotadašnja ravnateljica otišla u mirovinu.