Optužen za podmićivanja

Suđenje Željku Sabi počinje 13. svibnja

Hina

Po završetku ročišta Sabo nije želio davati izjave, a njegova odvjetnica Sanja Ormuž kazala je kako Sabo poriče kaznena djela koja mu se stavljaju na teret



Po završetku ročišta Sabo nije želio davati izjave, a njegova odvjetnica Sanja Ormuž kazala je kako Sabo poriče kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.


Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić izjavila je novinarima kako su na pripremnom ročištu predstavljeni dokazni prijedlozi, koji će se izvesti tijekom glavne rasprave, a prva ročišta zakazana su za 13. i 14. svibnja.


Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je 18. prosinca prošle godine Uskokovu optužnicu protiv Sabe, u kojoj ga se tereti da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir, kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.




Na teret mu se stavlja i da je Radivoju Đuriću, također da se prikloni SDP-u, navodno nudio promaknuće njegove supruge na mjesto glavne sestre vukovarske bolnice, a sina na dužnost direktora Hrvatskog radija Vukovar.


Prije potvrđivanja optužnice Optužno je vijeće kao nezakonite dokaze izdvojilo snimak razgovora između Željka Sabe i Marije Budimir te dokaze koji su proizašli iz tog snimka, ali je Vrhovni sud u žalbenom postupku ipak odlučio da snimka bude uvrštena kao dokaz.