Pokrenuta istraga

Stravični detalji zločina koji je potresao Hrvatsku: Prijatelj gledao Tina Šunjergu kako ubija majku hicem u potiljak

Hina

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL



Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv Tina Šunjerge, osumnjičenog da je ubio svoje roditelje i zatražilo za njega jednomjesečni pritvor, te istragu protiv njegova prijatelja, koji nije policiji prijavio ubojstvo.


Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku Državno odvjetništvo prijedložilo je određivanje istražnog zatvora Šunjergi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog toga što je istražni zatvor nužan radi neometnog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.


Neki nacionalni mediji, pozivajući se na Šunjergina branitelja, objavili su da je sudac istrage prihvatio taj prijedlog i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor bez mogućnosti jamčevine.


U priopćenju Državnog odvjetništva, u kojemu se ne navodi Šunjergino ime, kaže se kako postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje, gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere.Na povratku kući, u automobilu kojim je upravljala majka, Šunjerga joj je, kako se osnovano se sumnja, ispalio metak u predijelu potiljka i ona je odmah umrla. Zatim je uputio prema obiteljskoj kući, gdje je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac. U garaži je, kako se osnovano sumnja, u trenutku dok mu je otac bio okrenut leđima, s udaljenosti od 30-tak centimetara pucao i u njega u predjelu potiljka. I otac je umro na mjestu, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Protiv drugog 20-godišnjaka istraga je pokrenuta jer, navodi se u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je tog dana bio prisutan i vidio da je Šunjerga ubio majku u automobilu, izašao iz vozila te otišao kući bez da je nadležnim tijelima prijavio kazneno djelo iako je znao da bi prijavljivanjem znatno olakšao otkrivanje djela i počinitelja. Radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora deset godina i teža, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.


Odvjetnik Frane Baica, Šunjergin branitelj po službenoj dužnosti, izjavio je danas za portal Šibenik.In kako je osumnjičenik na ispitivanju kod državnog odvjetnika davao aktivnu obranu te iznosio sve što se dogodilo. Rekao je da detalje ne može iznijeti jer je istraga tajna, pogotovo iz razloga što se vodi prema mlađem punoljetniku, mladiću koji je tek prije par mjeseci napunio 19 godina.