Kobno pretrčavanje

Stravična nesreća kod Valbandona: Pješak pretrčavao cestu pa poginuo u naletu kombija

Marina Vukšić

Snimio Neven LAZAREVIĆ

Snimio Neven LAZAREVIĆ



PULA Stariji muškarac poginuo je oko 16 sati na Fažanskoj cesti nakon što je na njega naletio kombi pulske registracije koji se kretao u smjeru Fažane. Policiji je za nesreću koja se dogodila na samom ulazu u Valbandon, uz parkiralište bistroa Vala, dojavljeno u 16.10 sati. Na mjesto nesreće izašao je mrtvozornik, koji je, nažalost, mogao samo konstatirao smrt muškarca.


S obzirom na mjesto gdje je tijelo odbačeno, na mjestu nesreće se nije moglo zaključili da li je kombi naletio na muškarca baš na pješačkom prijelazu koji je obilježen upravo na dijelu koji vodi od parkinga bistroa do poprečnog puta prema Puntiželi, ili izvan zebre. Policijskim oznakama prvi su tragovi na kolniku bili označeni par metara dalje od pješačkog, a tijelo je ležalo uz sam desni rub ceste, gledano u smjeru Fažane, neposredno uz stup javne rasvjete.





Međutim, kako smo doznali od jednog od obližnjih stanara, austrijski državljani koji su bili svjedoci nesreće kazali su da je muškarac pretrčavao cestu izvan pješačkog prijelaza. Prema njihovim riječima, muškarac je došao puteljkom iz smjera Puntižele i pretrčao cestu između dva automobila, odnosno iza vozila koje se prema Puli kretalo ispred njih. Može se pretpostaviti da ga vozač kombija koji se kretao prema Fažani nije uočio ili ga je vidio prekasno.