Privedeni članovi posade

Strava u Zadru: Slovenka prijavila grupno silovanje na izletničkom brodu

Suzana Bandić



ZADAR Zbog sumnje da su silovali slovensku turistkinju početkom tjedna na izletničkom brodu vezanom u Luci Zadar, nedaleko gradskog mosta, zadarska je policija uhitila i kazneno prijavila 44-godišnjeg K.Š. i 51-godišnjeg M.C., članove posade tog izletničkog broda.


– Prva policijska postaja u Zadru provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo silovanja na štetu 34-godišnje slovenske državljanke, kratko je događaj potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako su dvojica muškaraca uz kaznenu prijavu prepraćeni pritvorskom nadzorniku. Osumnjičeni dvojac u subotu ujutro ispitao je dežurni županijski državni odvjetnik Duško Berović. – Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nakon ispitivanja dvojice muškaraca osumnjičenih za silovanje slovenske državljanke, sucu istrage Županijskog suda u Zadru za obojicu je predložio određivanje istražnog zatvora, rekao je Goran Troskot, glasnogovornik i glavni županijski državni odvjetnik u Zadru.

Nemili događaj, za koji je okrivila 44-godišnjeg K.Š i 51-godišnjeg M.C., 34-godišnja Slovenka je policiji prijavila četiri dana kasnije i to u PU primorsko-goranskoj, na povratku kući. I dok ona tvrdi da su je silovala dvojica muškaraca, članovi posade izletničkog broda koje je par dana ranije upoznala, dvojac se brani kako je riječ o spolnom odnosu na koji je ona dragovoljno pristala nakon što su je pozvali na brod. Osumnjičeni muškarci sinoć su u 20 sati privedeni dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zadru, Hrvoju Viskoviću, gdje su svoju stranu priče izlagali do kasnih sati.