Potraga za napadačima

Strava u Karlovcu: Više osoba napalo i teško ozlijedilo 18-godišnjeg iračkog azilanta

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Prema informacijama zamjenika ravnatelja karlovačke Opće bolnice Vladimira Bauera, azilantu je u napadu slomljena čeljust, zbog čega je u srijedu prebačen na odjel maksilo-facijalne kirurgije Kliničkog bolničkog centra Dubrava u Zagrebu, gdje će tijekom dana biti podvrgnut operaciji



KARLOVAC Karlovačka policija traga za napadačima koji su u utorak navečer u gradskoj četvrti Banija pretukli i teško ozlijedili 18-godišnjeg azilanta iz Iraka, koji je prije dva mjeseca sa statusom azilanta primljen u tamošnjem Centru za odgoj djece i omladine.


 U karlovačkoj policiji se doznaje da je nekoliko napadača mladog azilanta napalo oko 20,10 sati.


 Prema informacijama zamjenika ravnatelja karlovačke Opće bolnice Vladimira Bauera, azilantu je u napadu slomljena čeljust, zbog čega je u srijedu prebačen na odjel maksilo-facijalne kirurgije Kliničkog bolničkog centra Dubrava u Zagrebu, gdje će tijekom dana biti podvrgnut operaciji.




 Pretučeni azilant inače je smješten u Centru za odgoj djece i omladine u gradskoj četvrti Banija, a ravnateljica Centra Nataša Vučković-Ivošević kazala je da je riječ o mladiću koji je prije dva mjeseca s već stečenim azilom primljen na smještaj u taj centar.


 »Riječ je o vrlo vedrom i dobrom mladiću i zaista zasad nemam nikakvih informacija o tome kako je i zašto došlo do napada na njega. Naši zaposlenici ostali su zgranuti ovim događajem, a mogu reći da se takav osjećaj provlači i među našim korisnicima, osobito među nekolicinom izbjeglica iz Afganistana i susjednih kriznih područja koji u našem Centru, prema naputku Ministarstva pravosuđa, imaju smještaj do organizacije nastavka njihovog puta za Zapadnu Europu, što im je krajnji cilj. Nadam se samo da će se naš azilant brzo oporaviti, a ovakvi napadi nanose i tešku štetu našoj lokalnoj zajednici«, izjavila je Vučković-Ivošević.


 Policijska istraga u vezi ovog događaja je u tijeku.