Prometna nesreća u Radničkoj ulici

Stradao na pješačkom prijelazu na Vežici: Mladi Riječanin u šok-sobi zbog teških ozljeda

Fiore Vežnaver

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Nesretni S.S. (33) nastradao je na prijelazu kod benzinske crpke Petrola kad je u njega udario automobil »volkswagen polo« riječke registracije, kojim je upravljao 41-godišnjak iz Kostrene



RIJEKA Opasno po život  ozlijeđen je pješak na kojeg je  u petak navečer u Radničkoj ulici u Rijeci, blizu vatrogasnog doma na Vežici, naletio automobil. Nastradali 33-godišnji Riječanin S. S. smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja sušačke bolnice, tzv. šok-sobu, i pod stalnom je paskom liječnika.


Izvori bliski bolničkim navode da je stradalnik nakon nesreće podvrgnut zahtjevnom operativnom zahvatu.


Teška prometna nesreća dogodila se oko 21.05 sati, tik do benzinske crpke Petrola u Radničkoj ulici, a nesretni 33-godišnjak nastradao je na pješačkom prijelazu, prema rezultatima policijskog očevida.





Dok je hodao preko prijelaza za pješake u smjeru benzinske postaje, u njega je udario automobil »volkswagen polo«, riječke registracije, kojim je u smjeru Tower centra upravljao 41-godišnjak nastanjen u Kostreni.


Automobil je žestoko udario u pješaka, koji je ostao ležati na asfaltu dvadesetak metara od točke udara. Na mjesto nesreće brzo je stigla ekipa Hitne pomoći, koja je   stradalniku  pružila pomoć, a onda je, u besvjesnom stanju, žurno dalje prebačen za bolnicu.


– Sve se dogodilo u trenutku. Nisam pješaka mogao izbjeći… Iz šumarka je izletio i odmah krenuo preko ceste. Kočio sam, ali nisam mogao ništa učiniti, vrlo brzo se sve odigralo – izjavio nam je nakon nesreće vozač »pola«, dok je iščekivao da prometna policija okonča očevid.


– Nisam vidio kako se dogodila nesreća, došao sam koju minutu kasnije, no, sudeći po izgledu automobila koji je udario u pješaka, nalet na čovjeka je bio žestok. Vidite i sami da je uništeno vjetrobransko staklo i ulubljen krov »pola«. Samo po sebi to ukazuje na mogućnost da je  pješak ozbiljnije stradao, nadam se da će se brzo oporaviti. Čuo sam da je riječ mlađem muškarcu s Vežice – kazao nam je  sredovječni  Riječanin koji je na mjesto događaja, a ciljem da na crpki kupi neke potrepštine, došao tek nekoliko minuta nakon što se zbio udes.


U vrijeme policijskog očevida na klupi u šumarku nasuprot Petrolove crpke našla se i grupa mladih, ali nitko od njih nije vidio trenutak nesreće.


 – Kada smo stigli, ovdje je već bila Hitna pomoć i policija. Medicinska ekipa je bila oko stradalog čovjeka i pomagala mu, nije to baš bila ugodna scena. Žao mi je čovjeka, valjda će s njim biti u redu – konstatirala je djevojka koja je željela ostati anonimna.


– Nisam vidio trenutak udara, tako da mogu samo spekulirati. Vidi se da je vozač »pola« kočio, trag je dug 10-15 metara, a je li vozio prebrzo, na policiji je da utvrdi – konstatirao je  jedan muškarac  nastanjen u susjedstvu.


– Po onom što se priča, a i onom što su policajci za očevida iscrtali kredom na cesti, auto je čovjeka udario upravo na pješačkom prijelazu. Stanujem u blizini, često sam u ovoj ulici, i moj je dojam da ova dionica krije previše opasnosti, mada se možda tako i ne čini na prvi pogled. A mislim i da nedostaje semafor kod ovog pješačkog prijelaza gdje se nesreća dogodila– zaključio je žitelj Vežice.