Noćni provalnik

Stari znanac riječke policije iza rešetaka: Tragao za novcem dok su ukućani spavali

Šarlota Brnčić

Sinan Neziri bio je 2012. osumnjičen za četiri kaznena djela * Foto: S. JEŽINA

Sinan Neziri bio je 2012. osumnjičen za četiri kaznena djela * Foto: S. JEŽINA

Pronašao je tek torbicu s dokumentima i nekoliko desetaka kuna u novčaniku, a da je opljačkana, vlasnica kuće shvatila je tek ujutro kad se probudila i vidjela širom otvorena vrata



RIJEKA » Iza rešetaka riječkog zatvora jučer je ponovno završio 35-godišnji Sinan Neziri s prebivalištem u Ulici Marija Gennarija u Rijeci, a nakon što je sudac istrage usvojio zahtjev Općinskog državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Određena je i visina jamstva od deset tisuća kuna kojom se može zamijeniti boravak u zatvoru. Neziri koji je od ranije dobro poznat policijsko-pravosudnim krugovima, ovoga je puta »pao« zbog teške krađe na drzak način.


  Neslužbeno saznajemo da je u kuću ušao dok su ukućani spavali. Iskoristivši njihovu nesvjesnost, pretražio je svaki mu dostupni pedalj tuđeg doma. Sve je detaljno prekopao u potrazi za dragocjenostima, no na koncu je gotovo ostao praznih ruku. Uspio se domoći tek torbice s novčanikom i dokumentima, pa je šteta koju je pričinio opljačkanoj vlasnici kuće vrlo mala. Da joj je tuđinac ušao u kuću i počinio nedjelo, žena je shvatila tek kad se probudila i vidjela širom otvorena vrata. Iako se radi o šteti o tek nekoliko desetaka kuna, činjenica da je neznanac nesmetano ušao i »operirao« po kući sama po sebi je vrlo uznemirujuća.




  Neziri je prethodno bio prijavljivan i osuđivan za razna kaznena djela, a koncem 2012. godine bio je osumnjičen za čak četiri kaznena djela i to silovanje, protupravno oduzimanje slobode, zlouporabu opojnih droga i krađu u pokušaju. Tada je bio zatečen na djelu, u stanu koji je mislio opljačkati, a djevojka je iskoristila priliku i pobjegla.