Luđačka vožnja

Srbijanski vozač probio rampu na Bajakovu i jurio autocestom

Hina

Slavonskobrodska policija je oko 11,30 sati na autocesti Zageb-Lipovac kod čvorišta Lužani prisilno zaustavila audi srbijanskih registracija, čiji je vozač, 27-godišnji državljanin Srbije, prije toga probio rampu graničnog prijelaza na Bajakovu i jurio autocestom



Dojavu da iz smjera istoka od Lipovca autocestom A3 juri automobil srbijanskih registracija, koji se nije zaustavio na zapovijed hrvatske granične policije na Bajakovu u Policijsku upravu brodsko-posavska stigao je 45 minuta ranije.


Vozač je prethodno oštetio graničnu rampu na prijelazu Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kao i nekoliko vozila, prometnih znakova i čunjeva.


“Kod čvorišta Lužani vozač je prisilno zaustavljen, pri tome je zadobio lakše tjelesne ozlijede. Liječnik ga je obradio i utvrdio da nema potrebe za zadržavanjem na liječenju, te je vozač uhićen. Za sad je potvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, ostale okolnosti cijelog događaja se još utvrđuju”, izjavila je Hini glasnogovornica slavonsko-brodske policije Kata Nujić.




Na upit zašto je policiji trebalo stotinjak kilometara da zaustavi jučeće vozilo, Nujić ističe kako je policija nastojala na što sigurniji način zaustaviti vozilo, uzimajući u obzir i druga vozila i ljude na autocesti, te da se izbjegnu moguća stradavanja.