Na A1

Spriječen novi sukob navijača: Policija rasplakala huligane, pa njih 15 strpala u maricu

Vanja Vesić

Ilustracija / Foto Silvano Ježina

Ilustracija / Foto Silvano Ježina

Makljaža je uspješno spriječena nakon što su policajci upotrijebili sprej-suzavac



ZAGREB Zagrebačka policija uhitila je 15 huligana navodnih pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcide koji su na odmorištu Desinec autoceste A1 oko 14, 15 sati pripremali međusobni fizički obračun. Makljaža je uspješno spriječena nakon što su policajci upotrijebili sprej-suzavac.


Bijesni mladići razdvojeni su i u suzama prepraćeni u policijske marice na putu za zagrebačku policiju. Kod jedne skupine huligana pronađeno je više komada pirotehničkih sredstava ali i rekviziti za napade i izazivanje nereda.


Petnaest uhićenika dovedeno je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, objavili su iz iz PU zagrebačke. Također, podsjećaju iz policije, interventne snage s Lučkog i s blizine odmorišta Plitvice prethodno su uhitili 17 izgrednika iz masovne tučnjave na odmorištu Zir pokraj restorana “Macola”.




Prema pisanju lokalnih medija iskusni huligani u rasponu od 30 do 40 godina pomlatili su prije dolaska policije. Udarali su se drvenim palicama a uz to gađali su se i bakljama, u blizini benzinske crpke.