Splitski zatvor ne želi primiti trostrukog ubojicu Zavadlava



Splitski zatvor ne želi primiti trostrukog ubojicu Filipa Zavadlava, jer strahuju od osvete, piše u petak Večernji list dodajući da je istraga zločina koji je šokirao Split pri kraju.


 


Istraga trostrukog ubojstva u Splitu, za koje se sumnjiči Filip Zavadlav (25), približava se kraju. Do okončanja istrage trebalo bi se ispitati još nekoliko svjedoka, a i sam Zavadlav, koji se još uvijek nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS), trebao bi iznijeti svoju obranu, navodi dnevnik.




 


Prema neslužbenim informacijama, to bi se možda moglo dogoditi koncem ovog tjedna, a s obzirom na novonastalu situaciju oko pandemije izazvane koronavirusom, male su šanse da će Zavadlav biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu na ispitivanje.


 


Vjerojatnije je da će se u tom slučaju njegovo ispitivanje obaviti putem videoveze što je uputa koju je Ministarstvo pravosuđa dalo zatvorskom sustavu i sudovima.


 


»Vidjet ćemo kada i kako ćemo iznijeti obranu. Njemu istražni zatvor istječe 11. travnja, pa će se vjerojatno i o tome trebati odlučivati. On je trenutačno u BOLS-u, a ondje će ostati dok god liječnici budu smatrali da je to potrebno«, kazao je Branko Šerić, branitelj Filipa Zavadlava.


 


U međuvremenu, u medijima su se pojavile i informacije da bi Zavadlav iz BOLS-a trebao biti prebačen u zatvor na Bilicama, no da ga je splitski zatvor odbio primiti iz sigurnosnih razloga.


 


Navodno bi Zavadlavu na Bilicama mogla biti ugrožena sigurnost zbog čega su iz tog zatvora tražili da ga se ne dovodi njima.


 


Je li on sigurnosno ugrožen, trebala bi odlučiti Uprava za zatvorski sustav koja bi nakon izrade procjene sigurnosti onda trebala odlučiti i u kojem će zatvoru Zavadlav čekati podizanje optužnice i početak suđenja, donosi Večernji list.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.