Optužena za milijunske prevare

Spektakularna potjera u središtu Rijeke: Cvjećarica Rozmari Macura uhićena na Korzu

Slavica Kleva

Snimio čitatelj

Snimio čitatelj

Sutkinja Delost zbog  česta izbjegavanja ročišta  i pravdanje izostanaka bolestima nije imala drugih mogućnosti nego raspisati tjeralicu kako bi privela kraju kazneni postupak koji se protiv Macure, s prekidima, vodi gotovo deset godina



U poslijepodnevnim satima usred Rijeke na Korzu uhićena je Rozmari Macura (45), cvjećarica po zanimanju, za kojom je Općinski sud prije više od godine dana raspisao tjeralicu.


Naime, sutkinja Damira Delost  koja vodi  postupak protiv Macure zbog niza prijevara koje su ukupno teške više od dva milijuna kuna, zbog njezina česta izbjegavanja ročišta  i pravdanje izostanaka bolestima, nije imala drugih mogućnosti nego raspisati tjeralicu kako bi konačno kazneni postupak koji se protiv Macure s prekidima vodi gotovo pa deset godina, privela kraju.


Posljednja zakazana pa odgođena rasprava zbog njezina nedolaska održana je krajem ožujka prošle godine, prije više od godinu dana. Cijelo to vrijeme  na snazi je bila tjeralica za Macurom, no bezuspješno, kao da je u zemlju propala.




Doduše, dolazile su do suda  neprovjerene informacije o Macurinom kretanju po Rijeci, no nikada ništa službeno, sve do petka, kad je zahvaljujući našem čitatelju Novi list došao u posjed snimaka odista nesvakidašnjeg  i neuobičajenog uhićenja Rozmari Macure koja se na Korzu zadesila u društvu muške osobe E. J.


Opširnije u tiskanom izdanju Novoga lista, u subotu, 11. travnja