Sinoćnja akcija

Spašeni utopljenici sa jet-skia kod Starigrada-Paklenice

Hina

Prema dojavi očevica nedaleko Sarigrada – Paklenice uočene su dvije osobe koje su pale sa »jet-ski« skutera u more i nisu se zbog jake bure mogle popeti na plovilo. U 19,50 sati iz Lučke ispostave Starigrad-Paklenica prema mjestu nesreće isplovio je kapetan Anđelko Ramić privatnom brodicom, te su ubrzo pronađene dvije osobe i izvučene iz mora, dok je njihovo plovilo uzeto u tegalj.



ZAGREB – Sinoć je kod Starigrada-Paklenice spašeno dvoje utopljenika sa jet-skija, priopćilo je Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture.


Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru iz Rijeke (MRCC Rijeka) po zaprimljenoj dojavi pokrenula je akciju traganja i spašavanja dvoje utopljenika kod Starigrada – Paklenice. Prema dojavi očevica nedaleko Sarigrada – Paklenice uočene su dvije osobe koje su pale sa »jet-ski« skutera u more i nisu se zbog jake bure mogle popeti na plovilo. U 19,50 sati iz Lučke ispostave Starigrad-Paklenica prema mjestu nesreće isplovio je kapetan Anđelko Ramić privatnom brodicom, te su ubrzo pronađene dvije osobe i izvučene iz mora, dok je njihovo plovilo uzeto u tegalj.


Radi se o dvoje hrvatskih državljana koji nisu ozlijeđeni, iskrcani su u Starigradu – Paklenici, te im slijedi prekršajna prijava. Plovilo nije oštećeno i nema onečišćenja mora, priopćilo je Ministarvo pomorstva, prometa i infrastrukture .