Slučaj iznude

Smješten u zatvor: Poznanica mu vratila novac, ali joj svejedno oteo auto

Fiore Vežnaver

Renatu Ljatifiju određen je istražni zatvor / Snimio Sergej DRECHSLER

Renatu Ljatifiju određen je istražni zatvor / Snimio Sergej DRECHSLER

36-godišnji Ljatifi je najprije poznanici (60) posudio novac. No, na kraju je po nju pozajmljivanje novca završilo tako da joj je Ljatifi oteo i auto, unatoč tome što je vratila i više nego što je posudila



RIJEKA  Renato Ljatifi, 36-godišnjak, smješten je poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo iznude. Tereti ga se da je poznanicu oštetio za 60 tisuća kuna, domogavši se protupravne koristi, vrijednosti koja mu ne pripada.


Prema dosad utvrđenom, u ishodištu slučaja nalazi se činjenica da je Ljatifi najprije poznanici posudio novac. No, na kraju je po nju pozajmljivanje novca završilo tako da joj je Ljatifi oteo i auto, unatoč tome što je vratila i više nego što je posudila.


Nakon toga je slučaj prijavila policiji, koja je uhitila Ljatifija i podvrgnula ga kriminalističkom istraživanju. Poslije ispitivanja u tužiteljstvu Ljatifi je  priveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru, koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.




Pritvoreni Ljatifi je već osuđivan, stari je poznanik policije i pravosuđa, a na stranicama crne kronike uglavnom se spominjao zbog krađa, »običnih« i provalnih. Izricane su mu i bezuvjetne kazne zatvora, a osim u Rijeci, sudilo mu se i Puli.