Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
24. veljače 2020.
Horor u Palovcu

Smiljana više nije osumnjičena, sada je okrivljenica za ubojstvo sestre Jasmine

Photo Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Photo Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2019. u 14:19 2019-02-21T14:19:49+01:00

Okrivljenica je osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrt

VARAŽDIN Smiljana Srnec više nije osumnjičena već se vodi kao okrivljenica. 

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je danas donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice, rekao je glasnogovornik suda u Varaždinu, Darko Galić, za HRT.

Donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici, objasnio je.

- Okrivljenica je osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti, dodao je.

Istaknuo je da to ne znači da Državno odvjetništvo već danas može početi s ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih dokaznih radnji.

- Protiv donesenog rješenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kad ovo rješenje postane pravomoćno, rekao je.

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od dana dostave rješenja okrivljenici i njezinom branitelju. Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ukoliko žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu.

- Dakle, nakon pravomoćnosti rješenja Državno odvjetništvo je ovlašteno započeti provoditi one dokazne radnje koje treba provesti u istrazi, pojasnio je glasnogovornik suda u Varaždinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma