Državni odvjetnik naljutio optuženog

Slučaj razbojništva: Optuženi tvrdi da ga tužitelj proganja

Ana Raić Knežević

Križanović je zatražio izuzeće zamjenika županijske državne odvjetnice u Zagrebu Silvija Sušca tvrdeći da je tužitelj u više navrata bez valjanih dokaza pokretao postupke protiv Šuška



ZAGREB Ne želim da postupak protiv mene vodi ovaj tužitelj, jer me viktimizira! Prenio je sudskom vijeću odvjetnik Milko Križanović poruku Daria Šuška, optuženog za pripadnost grupi koja je na čelu sa Željkom Vrbatom počinila seriju razbojništava.


Križanović je zatražio izuzeće zamjenika županijske državne odvjetnice u Zagrebu Silvija Sušca tvrdeći da je tužitelj u više navrata bez valjanih dokaza pokretao postupke protiv Šuška. 


   Šušak, inače bivši nogometaš već se u više navrata našao na optuženičkoj klupi, a osuđen je i za primanje mita za namještanje utakmica. 




   Sada zajedno s Željkom Vrbatom, te još dvojicom suokrivljenika odgovara za seriju razbojništava tijekom 2012. i 2013. godine među kojima je i ono počinjeno u poslovnici »Splitske banke« u Ulici grada Vukovara u Zagrebu.


Vrbat, koji inače slovi kao najbolji vozač u kriminalnom miljeu, dovezao je, prema optužnici, Šuška i Darka Lučića u blizinu poslovnice. Razoružavši zaštitara i zaprijetivši djelatnici uspjeli su iz sefa ukrasti oko milijun i pol kuna.


Tereti ih se i za oružani prepad na poštanski kombi kada su ukrali dvije vreće s oko 87 tisuća kuna, razbojništvo u zlatarni »Glasnović« iz koje su odnijeli gotovo 200 tisuća kuna vrijedno zlato, krađu torbe djelatnici poslovnice za otkup zlata. Darko Lučić priznao je krivnju i iznio sve detalje ovih pljački.