Odbijena žalba

Slučaj pljačke MUP-a: Dolački ostaje u pritvoru dok ne budu ispitani svi svjedoci

Hina

Foto  Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

Od obrane se nije mogla dobiti potvrda te informacije uz objašnjenje da još ništa službeno nisu primili, no na sudu se neslužbeno doznaje da je Dolačkom odbijena žalba na jednomjesečni istražni zatvor koji mu je određen prije nešto manje od dva tjedna kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke



ZAGREB Bivši načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački koji je osumnjičen da je iz policijskog sefa u svom uredu ukrao zlato i novac i potom inscenirao provalu ostat će u istražnom zatvoru dok ne budu ispitani svi svjedoci jer mu je zagrebački Županijski sud odbio žalbu na pritvor.


Od obrane se nije mogla dobiti potvrda te informacije uz objašnjenje da još ništa službeno nisu primili, no na sudu se neslužbeno doznaje da je Dolačkom odbijena žalba na jednomjesečni istražni zatvor koji mu je određen prije nešto manje od dva tjedna kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke.


Bivšem načelniku odbijena je i žalba na odluku kojom je Uskok protiv njega pokrenuo istragu. Uskok tvrdi da je Dolački lani od veljače do travnja 2016. iz prostorije u kojoj su se nalazili predmeti oduzeti iz više kriminalističkih obrada ukrao oko 3,3 milijuna kuna u zlatu i novcu.




Radi prikrivanja nedjela Dolački je, sumnja Uskok, 3. travnja inscenirao provalnu krađu u prostoriju zagrebačke policije u kojoj su novac i zlato bili pohranjeni.


Kao ključne dokaze protiv Dolačkog, Uskok prema neslužbenim podacima ističe da je jedini imao ključ sefa, ali i da je nedavno kupio pilu za metal. Dolački, međutim, odbacuje sve tvrdnje tužiteljstva, a pila, kao ni ukradeni novac i zlato nisu pronađeni.


Obrana se žalila na pritvor jer smatra da Dolački na slobodi ne bi utjecao na tridesetak svjedoka, tim više što od suspenzije nije u službi, a svjedoci istrage su uglavnom policajci.