Tragedija na moru

Slovenka preminula od infarkta tijekom plovidbe Kvarnerom

Fiore Vežnaver

Slovenska državljanka F. N. (60) iznenada je doživjela srčani infarkt  tijekom plovidbe sa suprugom u njihovom gumenjaku, dok su se nalazili u uvali  Krušija na otoku Plavniku, između otoka Cresa i Krka



RIJEKA Unatoč naporima djelatnika dežurnih službi, nije se uspio spasiti život 60-godišnje Slovenke koju je danas poslijepodne zadesio infarkt za plovidbe Kvarnerom. 


Slovenska državljanka F. N. iznenada je doživjela srčani infarkt  tijekom plovidbe sa suprugom u njihovom gumenjaku, dok su se nalazili u uvali  Krušija na otoku Plavniku, između otoka Cresa i Krka. Dojavu da je nesretnoj ženi pozlilo i da je potreban hitan prijevoz pacijentice Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u 13.26 sati od djelatnika tvrtke „SeaHelp“.


Budući da se plovilo tvrtke „SeaHelp“ nalazilo u neposrednoj blizini, Središnjica je koordinirala sa tvrtkom da preuzmu pacijenticu u hitan transport vlastitim plovilom do grada Krka, gdje su pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u 14.08 sati, te nastavili reanimaciju. No, nažalost, pacijentica je nakon pola sata preminula.


Plovilo sa osobnim stvarima preminule Slovenke i njezinoga supruga u tegalj je preuzelo plovilo tvrtke „Seahelp“, do marine Punat.