Nedjelo na Rabu

Slavonac u riječkom zatvoru: Zatvoren jer je prijetio sinu u – psihijatrijskoj bolnici

Fiore Vežnaver

Mate Nj. iz Slavonskog Broda smješten je u riječki zatvor  / snimio S. JEŽINA

Mate Nj. iz Slavonskog Broda smješten je u riječki zatvor / snimio S. JEŽINA

Slavonca, koji povremeno boravi i u riječkoj regiji, tereti se da je kazneno djelo počinio ozbiljnim prijetnjama usmjerenim prema sinu, kojem je najavio da će mu oduzeti život, »skinuti glavu« i slično. Sin pritvorenog trenutno je pacijent Psihijatrijske bolnice Rab.



 Prijetio je smrću vlastitom sinu. Inkriminacija je to pod kojom je u riječki zatvor smješten 46-godišnji Mate Nj. iz Slavonskog Broda. Slavonca, koji povremeno boravi i u riječkoj regiji, tereti se da je kazneno djelo počinio ozbiljnim prijetnjama usmjerenim prema sinu, kojem je najavio da će mu oduzeti život, »skinuti glavu« i slično. Sin pritvorenog trenutno je pacijent Psihijatrijske bolnice Rab.


Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u riječkom Općinskom državnom odvjetništu osumnjičeni je predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi, koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Tužiteljstvo je predlagalo da mu se pritvor odredi i po točki što tretira opasnost od utjecaja na svjedoke, ali taj razlog nije prihvaćen.


Osumnjičeni 46-godišnjak dosad je višestruko osuđivan zbog različitih kaznenih djela, pa i prijetnje. Procesuiran je i zbog delikata s elementima nasilja. Službeno se ne objavljuje što bi se moglo nalaziti u pozadini prijetnji sinu zbog kojih je pritvoren, ali se pretpostavlja da je riječ o obiteljskoj imovini.