Hrabro srce

Skočila u bunar i spasila dvogodišnju sestru

Glas Slavonije

U pomoć im je priskočio Pavo Majstorović, pa dvogodišnja Sara, osim šoka i pothlađenosti, nije pretrpjela ozbiljnije ozljede, kao ni sestra koja ju je spasila



Djevojčica se sa sestrom igrala iza stambene zgrade u Zrinskoj 87. U jednom trenutku curica se našla u blizini bunara, koji je u razini s tlom, i upala u njega. Vidjevši pad sestre, Martina je trčeći prema bunaru počela dozivati u pomoć. Ne razmišljajući ni trenutka, skočila je u šest metara duboki bunar i uhvatila sestricu. Jednom rukom držala se za cijev hidrofora, a drugom držala sestru iznad vode!


Cijelu dramu vidjela je i prva susjeda Jasminka, koja je alarmirala susjedstvo. Prvi je priskočio Pavo Majstorić (24), koji se spustio u bunar držeći se za cijev hidrofora. Nakon nekoliko minuta uspio je od Martine primiti Saru i izvući je van. Potom se vratio i uz pomoć okolnih stanara zgrade pomogao i Martini da iziđe iz bunara. Sestre je preuzela u međuvremenu pristigla ekipa Hitne pomoće, koja ih je prevezla u brodsku bolnicu. Dvogodišnja Sara, osim šoka i pothlađenosti, nije pretrpjela ozbiljnije ozljede, kao ni sestra koja ju je spasila!