Novi detalji

Škarin DNK pronađen na obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je nosila žrtva. On i dalje sve negira

P. N.

Foto Davorin Višnjić / PIXSELL

Foto Davorin Višnjić / PIXSELL

Škarin DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine. Ženi koju je Škaro seksualno zlostavljao nakon toga je dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, zbog čega joj je pripisana terapija te je od tada na bolovanju



Bivši HDZ-ov zastupnik i čelni čovjek Autokluba Siget Damir Škaro u svojoj je obrani za silovanje i spolno uznemiravanje jedne djelatnice negirao sve za što ga se tereti.


– Toj sam ženi samo pomagao jer je samohrana majka. Tog dana, 10. kolovoza 2019., dok smo radili u uredu, ona me tražila veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana – kazao je tijekom obrane. 


Iskaz žrtve koji se nalazi u još nepravomoćnoj optužnici tužiteljstva sasvim je drugačiji, a Večernji list doznaje kako se u optužnici navodi i da je na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je taj dan nosila žrtva, nađen njezin, ali i Škarin DNK. Škarin DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine. Ženi koju je Škaro seksualno zlostavljao nakon toga je dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, zbog čega joj je pripisana terapija te je od tada na bolovanju.




– Desnom rukom primio me oko struka, nabio na sebe, lijevu ruku mi je gurnuo u prsa… Uspjela sam se u jednom trenutku otrgnuti i rekla sam mu da stane, no on me nabio na sebe, zavukao mi ruku ispod haljine… Molila sam ga da stane, a on mi je govorio da mi može raditi što hoće, da će me baciti na krevet koji je bio u sobi te da će me silovati. Gurnuo mi je prste u spolovilo. Nisam se mogla osloboditi, klizila sam prema dolje, a što sam dublje klizila, on me je jače stiskao i napadao. Molila sam ga da stane, no nije. Ne znam na koji sam se način oslobodila i rekla mu da odlazim. Krenula sam prema izlazu, a on mi je ponovo prišao s leđa. Bojala sam se da me ponovo ne napadne, a on je rekao da sjednem na kauč. Pitao me može li mi se ispričati, a ja sam rekla da isprike za to nema – svjedočila je žrtva, prenosi Večernji list.


Liječnici je otišla u ponedjeljak, a ona je sve prijavila policiji. Navela je i kako joj je ponuđeno 80 tisuća eura u zamjenu za šutnju.


O sličnim neugodnim iskustvima sa Škarom, koja su uključivala pipkanje i hvatanje za stražnjicu govorile su još neke djelatnice AK Siget. Neke su govorile da to doživljavaju kao prijateljski potez, a druge kako su ga se bojale.