Incident kraj nogometnog igrališta

Skandal u Kostreni: Braća Petričević fizički napala novinare Novog lista

Slavica Kleva

Kad je Zlatko Petričevic ugledao Frančiškovića kazao mu je "da ne želi vidjeti niti jednog novinara iz Novog lista." Tada se predsjednik Uprave okrenuo prema fotoreporteru Drechsleru ultimativno tražeći da ne fotografira. Nasrnuo je na fotoreportera pokušavši mu otrgnuti fotoaparat, no nije uspio već mu je otrgnuo s vrata lančić. Drechsler je uspio potražiti spas u jednoj od prostorija Kluba zatraživši pomoć policije



KOSTRENA Predsjednik Kluba NK Pomorac Zlatko Petričević i njegov brat Marko, potpredsjednik kluba, verbalno i fizički su nasrnuli na novinarsku ekipu Novog lista, novinara sportske redakcije Denisa Frančiškovića i fotoreportera Sergeja Drechslera. 


Uobičajen dnevni novinarski zadatak u tren se pretvorio u nevjerojatno neugodan incident koji je mogao završiti i s daleko težim posljedicama.


Ovakvo necivilizirano i nesportsko ponašanje čelnika jednog sportskog kluba  odavno se nije dogodilo.




Trebalo je popratiti trening NK Pomorca na igralištu u Kostreni i mogući odlazak igrača na utakmicu u Dubrovnik.


No, kad je Zlatko Petričević ugledao Frančiškovića kazao mu je “da ne želi vidjeti niti jednog novinara iz Novog lista.”



Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje verbalni i fizički napad predsjednika Kluba NK Pomorac iz Kostrene Zlatka Petričevića i njegova brata Marka, potpredsjednika kluba, koji su brutalno nasrnuli na novinarsku ekipu Novog lista, novinara sportske redakcije Denisa Frančiškovića i fotoreportera Sergeja Drechslera. 


Uobičajen dnevni novinarski zadatak pretvorio se u ružan incident koji je mogao završiti s puno težim posljedicama.


Ovakvo necivilizirano ponašanje od strane sportskog djelatnika prema novinarima na prostorima Kvarnera još nije zabilježeno. Očekujemo da policija što prije utvrdi činjenice i prema počiniteljima ovog incidenta postupi prema zakonu, piše u priopćenju što su ga potpisali Denis Romac i Zdenko Duka.



Tada se predsjednik Uprave okrenuo prema fotoreporteru Drechsleru ultimativno tražeći da ne fotografira.


Nasrnuo je na fotoreportera pokušavši mu otrgnuti fotoaparat obješen oko vrata, no nije uspio već mu je otrgnuo s vrata lančić.


Drechsler je uspio potražiti spas u jednoj od prostorija Kluba zatraživši pomoć policije.


U tijeku je očevid teškog incidenta, a Drechsler je potražio liječničku pomoć. Braća Petričević su u pratnji policije otišli na obavijesni razgovor u Treću policijsku postaju.