Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Dijamantni piton

Sjela na zahodsku školjku, napala ju ogromna beštija: "Mislim da su jedna drugu preplašile"

Photo/Wikipedija
Photo/Wikipedija
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2019. u 16:17 2019-01-25T16:17:46+01:00

Umirovljenica je osjetila ugriz, nakon čega je momentalno skočila s toaleta.

Australka Helen Richards (59) podijelila je s portalom Daily Mail neugodno i neobično iskustvo, kada joj se piton zavukao u toalet.

"Sjela sam na dasku, kad sam odjednom osjetila nešto oštro na stražnjici i osjetila užasnu bol. Brzo sam skočila s toaleta i pogledala unutra, misleći da je riječ o nekakvoj zelenoj žabi", prenosi Daily Mail.

Vremešna gospođa se incidenta prisjeća s dozom humora.

"Pokušala sam pobjeći što prije, ali nažalost, donje rublje mi se zajedno s hlačama omotalo oko gležnjeva. Trčala sam kao da sudjelujem u "utrci s tri noge", samo bez partnera", objašnjava Helen u videu objavljenom na Daily Mailu.

Na kraju dodaje i da je upozoravala ljude da provjere zahode prije nego sjednu na toalet, obzirom da je nju piton ugrizao toliko snažno da je potekla i krv. 

Srećom, ova vrsta pitona nije otrovna. Helen je daskom zatvorila zmiju i zaključala kupaonicu, a zatim nazvala Jasmine Zeleny koja se lokalno bavi hvatanjem zmija. Zeleny je izjavila da je ugriz zmije u ovakvim okolnostima vrlo rijedak slučaj.

"Ovo je ekstremna situacija, da je Helen ugrizla zmija. Mislim da su jedna drugu preplašile i zmija je reagirala u strahu", navodi Zeleny.

Dodaje da se zmije uvlače u zahodske školjke puno češće nego to ljudi misle. 

"Ako slučajno pronađete zmiju u toaletu, nemojte je gurati i nikako nemojte pustiti vodu, jer postoji mogućnost da se zmija povuče natrag u cijevi", prenosi Daily Mail.

Zeleny dodaje da se zmije često zavlače u cjevovode i na taj način dospijevaju do kućnih toaleta, jer su oni svojevrsni "kraj puta" za njih. Piton od 1.6 metara je izvađen iz toaleta, te pušten na slobodu, a vremešna Helen sada redovito provjerava zahod prije obavljanja nužde. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.