Optužnica

Šibenčanin prijavljen zbog pokušaja ubojstva policajaca

Hina



 Šibenska policija je zbog pokušaja ubojstva i prisile prema službenoj osobi kazneno prijavila 57-godišnjeg muškarca, koji je u srpnju napao i lakše ozlijedio dvojicu policajaca.


Iz policije u četvrtak kažu kako se napad dogodio 16. srpnja u Šibeniku, kada je policija došla u stan 57-godišnjaka skupa s djelatnicima Hitne medicinske pomoći. a nakon poziva Centra za socijalnu skrb Šibenik da mu je nužna zdravstvena pomoć.


Osumnjičeni se oglušio na zapovijed policajca te je nastavio pružati aktivni otpor, a potom i nožem napao policajca u namjeri da ga ubije, pri čemu ga je lakše ozlijedio.Silu je pružao i drugom policajcu koji ga je htio savladati, a kojega je također lakše ozlijedio.

Muškarac je nakon incidenta završio na psihijatrijskom liječenju te je policija stoga tek četiri mjeseca nakon incidenta mogla dovršiti kriminalističko istraživanje.




Muškarca su prijavili za ubojstvo u pokušaju i prisilu prema službenoj osobi te je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku u srijedu predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.