Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
25. travnja 2019.
Nomadski lopov

"Sezonski prevarant" bižuteriju htio podvaliti kao zlato u Opatiji i Rijeci, a zatim i u Zadru

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 1. travanj 2015. u 7:25 2015-04-01T07:25:00+02:00

Protiv 45-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog pokušaja prijevare

 Zadarski policajci su u suradnji s primorsko-goranskom policijom dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim talijanskim prevarantom koji je u Zadru prije mjesec i pol pokušao na brzinu zaraditi koju kunu. Policija muškarca sumnjiči da je u veljači došao u poslovnicu za otkup zlata i zaposlenicima na otkup ponudio nakit težine 12 grama. Talijan je tvrdio kako je riječ o bijelom zlatu, a pokazalo se kako je imao običnu bižuteriju izrađenu od čelika. Zaposlenici su odmah posumnjali da bi mogla biti riječ o vjernoj kopiji pa su Talijanu rekli da im ostavi nakit i nešto vremena kako bi pribavili tri tisuće kuna koliko bi nakit vrijedio da je bio pravi, a onda su pozvali policiju.

Posumnjavši da bi mogla biti riječ o takozvanom »nomadskom lopovu« zadarski su policajci razmijenili prikupljene podatke s kolegama iz drugih policijskih postaja, a njihova se sumnja ubrzo pokazala istinitom. Utvrđeno je, naime, da je 45-godišnjak za istovrsna kaznena djela već prijavljen na području Rijeke i Opatije.

U Opatiji je prijevara ostala u pokušaju, a u Rijeci je ovaj 45-godišnjak s dvojicom pomagača uspio lažni nakit prodati u jednoj poslovnici za otkup plemenitih metala i utržiti 500 eura. No, riječki policajci prevarantima su stali na kraj pa trenutačno sva trojica krate dane u Via Romi, odnosno istražnom zatvoru u Rijeci.

– Protiv 45-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog pokušaja prijevare. Ovaj slučaj dokaz je da počela turistička sezona, a s njom i turistički kriminalitet te dolazak takvozvanih nomadskih prevaranata na naše područje koji inače operiraju po cijeloj obali od Istre do Dubrovnika. Ali zadarska policija je u suradnji s kolegama iz Rijeke vrlo brzo zaustavila ovog talijanskog državljanina, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske, gdje su i prijašnjih godina nizali uspjehe u hvatanju »turističkih« lopova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka