47 provala

Senjanin osumnjičen za štetu od 457.000 kuna, krao je sve, od pile do pikamera

Hina

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Osumnjičenik je uhićen te se kriminalističko istraživanje nastavlja, izvijestile su u srijedu policijske uprave iz Gospića i Rijeke, uz napomenu da je dio ukradenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima



GOSPIĆ/RIJEKA – Policija je uhitila i kazneno prijavila Senjanina (42) kojega sumnjiči za čak 47 provala i krađa u kojima je od ljeta 2015. do prošlog mjeseca ‘zaradio’ najmanje 457.000 kuna.


Provalnik je otkriven u kriminalističkom istraživanju u koje se uključilo više policijskih postaja iz ličko-senjske i primorsko-goranske policijske uprave.


Osumnjičenik je uhićen te se kriminalističko istraživanje nastavlja, izvijestile su u srijedu policijske uprave iz Gospića i Rijeke, uz napomenu da je dio ukradenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.




Policija je izvijestila da je rasvjetljavajući neka njegova nedjela utvrdila da je 2019. provaljivao u obiteljske kuće, vikendice i na gradilišta, gdje je ukrao ručni sat, nakit, mobitel, zračnu pušku, lovačku kameru, pikamer s radnog stroja, rasvjetna tijela kao i 1000 litara pogonskog goriva, te sa lugarnice lovačku kameru.


Tijekom provale u jednu trgovinu građevinskim materijalom navodno je otuđio brusilice, pile, čekić i 46 komada reznih ploča.


U 2015. je, primjerice, provalio je u automehaničarsku radionicu u Senju iz koje je otuđio elektrostarter za akumulator i novac, a potom i teretno vozilo koje je nakon što je iz njega otuđio razni automehaničarski alat ostavio na makadamskom putu.


U Žutoj Lokvi je 2016. provalio u jednu halu i ukrao kanistre s pogonskim gorivom i automobil koji je naknadno pronađen, doznaje se u policiji.