Pedofilija

Seksualno zlostavljao dvije nećakinje: 55-godišnji monstrum iz Rijeke završio iza rešetaka

Fiore Vežnaver

Riječaninu za seksualne delikte s djecom prijeti kazna od najmanje tri godine zatvora / NL arhiva

Riječaninu za seksualne delikte s djecom prijeti kazna od najmanje tri godine zatvora / NL arhiva

Riječanin je osumnjičen da je više od dvije i pol godine u svom stanu iskorištavao djevojčice još u dobi od deset godina za svoje nastrane »igre«



RIJEKA  U riječki zatvor smješten je jučer poslijepodne  R. B. (55) iz Rijeke, pod sumnjom da je duže vrijeme spolno zlostavljao svoje dvije nećakinje, u dobi djevojčice. Osumnjičen je za više teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Zbog delikatnosti slučaja i u cilju zaštite žrtava, prešutjet ćemo detalje oko identiteta osumnjičenog.


Prema dosadašnjim sumnjama istražitelja, što su pretočene u kaznenu prijavu, muškarac je u stanu, u kojem živi, više od dvije i pol godine, od svibnja 2013. do kraja prošle godine, iskorištavao  male rođakinje za svoje nastrane »igre«. Obje su rođene 2003. godine, što bi značilo da su bile žrtve seksualnog iskorištavanja u dobi od deset do 12 godina.


Rekonstrukcija nemilih događanja i izjave žrtava pokazale su da su se seksualni delikti događali u vrijeme kada bi djevojčice tijekom školskih praznika dolazile kod svoga djeda, odnosno oca osumnjičenog, u stan u kojem živi i muškarac koji je jučer završio »iza brave«. Djevojčice nisu u tom stanu silovane, no, po dosadašnjim sumnjama, događale su se svakojake nastranosti. Muškarac se tereti da je dirao svoje nećakinje, i po intimnim dijelovima tijela, ljubio ih u usta… Sumnjiči se da je znao i pokazivati im svoje spolovilo, pa i masturbirati. Pozivao ih je da s njim gledaju videosnimke spolnih odnosa, pokazivao im je to i na mobitelu.




Na kraju su informacije o seksualnom zlostavljanju dviju djevojčica stigle do policije, koja je pokrenula istragu i uhitila nastranog muškarca. Nakon što je podvrgnut saslušanju i u riječkom tužiteljstvu, jučer rano poslijepodne predveden je sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke i bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Određena je i visina jamstva od 200 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Za seksualne delikte za koje se tereti 55-godišnji Riječanin hrvatski Kazneni zakon predviđa kaznu od najmanje tri godine zatvora.