Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Neistinite platne liste

Šefica vrtićkog računovodstva oštetila Grad za 2,7 milijuna kuna?

Šefica vrtićkog računovodstva oštetila Grad za 2,7 milijuna kuna?
Šefica vrtićkog računovodstva oštetila Grad za 2,7 milijuna kuna?
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2015. u 11:20 2015-03-03T11:20:26+01:00

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je da je od siječnja 2011. do kraja travnja 2013. godine za sebe i nekoliko zaposlenika ustanove sastavljala neistinite platne liste, na kojima je iskazivala veća potraživanja ustanove prema Gradu

SISAK – Zbog sumnje da je za sebe i nekoliko zaposlenika sastavljala neistinite platne liste i tako Grad Sisak oštetila za 2,7 milijuna kuna, sisačka policija istražuje 59-godišnju zaposlenicu jedne gradske ustanove, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o šefici računovodstva Dječjeg vrtića Sisak Stari.

Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako osumnjičenu tereti za kaznena djela krivotvorenja službene, odnosno poslovne isprave, te zlouporabu položaja i ovlasti, kojima je navodno Grad Sisak oštetila za 2.746.848 kune.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je da je od siječnja 2011. do kraja travnja 2013. godine za sebe i nekoliko zaposlenika ustanove sastavljala neistinite platne liste, na kojima je iskazivala veća potraživanja ustanove prema Gradu. Navodno je obračunavala i obavljala uplate nepripadajućih doprinosa za lažno prikazan brutto iznos, te je tako sebi i nekolicini zaposlenika pribavila protupravnu imovinsku korist.

Neslužbeno se pak doznaje kako je riječ o 59-godišnjoj J.K., šefici računovodstva Dječjeg vrtića Sisak Stari, koja je početkom istrage otišla na bolovanje. Protiv nje će policija sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog više kaznenih djela, a daljnjom će istragim biti obuhvaćeni i drugi zaposelnici koji su bili uključeni i kaznena djela i ostvarili protupravnu imovinsku korist.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.