Fizički napad

Šakom izudarao karlovačku županijsku vijećnicu Anu Milašinović, spasili je susjedi

Hina

U izjavi za Hinu rekla je da je dobila ozljede po glavi jer ju je nepoznati mladić u njenom haustoru izudarao šakom pa ima podlijeve pod okom i na nosu



KARLOVAC  Vijećnica karlovačke Županijske skupštine Ana Milašinović (Hrvatski laburisti) pretučena je u petak nešto prije 18 sati ispred svog doma u Radićevoj ulici u Karlovcu te se nalazi na medicinskoj obradi u Karlovačkoj općoj bolnici.


U izjavi za Hinu rekla je da je dobila ozljede po glavi jer ju je nepoznati mladić u njenom haustoru izudarao šakom pa ima podlijeve pod okom i na nosu.


Na pitanje zašto se to dogodilo kazala je da »Karlovac zaista više nije siguran grad« te da je policiji rekla da je moguće da se radi o huliganu kojem je za napad bilo dovoljno to što ga je zatekla kako mokri u njenom haustoru.




No, kazala je da im je iznijela i ostale činjenice – da je vijećnica iz redova srpske nacionalne manjine te da je njena predsjednica Podružnice Hrvatskih laburista Snježana Kirinić u četvrtak održala tiskovnu konferenciju o sve učestalijim premlaćivanjima u Karlovcu.


»Ne znam ima li ovo neki politički značaj, ali ja mu nikakav povoda nisam dala. Kad me počeo tuči vraćala sam i ja njemu udarce i zvala sam u pomoć. Da mi susjedi nisu priskočili u pomoć možda bi me i zatukao, ali je onda pobjegao«, rekla je Milašinović tijekom boravka na hitnom medicinskom prijmu.


Snježana Kirinić je nakon ovog premlaćivanja Hini izjavila da je upozorila vodstvo Grada Karlovca i karlovačke Policijske uprave da moraju djelovati snažnije preventivno i represivno, na suzbijanju huligastva, posebno tučnjava i premlaćivanja ljudi bez povoda i razloga.


»Vjerujem da ovo nije napad na nacionalnoj bazi, mislim da nije ni odgovor na presicu o huliganstvu, već da je riječ o napadu kakvi su učestali u Karlovcu zadnjih godinu dana, ali ni to nije dobro, a na policiji je da sve to istraži«, kazala je Kirinić.


Župan Ivan Vučić u telefonskoj je izjavi za Hine osudio napad i kazao da o njemu za sada ne zna ništa. »Osuđujem taj napad kao i svako drugo nasilje i očekujem od policije da ubrzo pronađe počinitelje«, rekao je Vučić.