Čuvaj se senjskog noža

SVAĐE ESKALIRALE NA DAN MRTVIH Senjanin pokušao nožem ubiti poznanika. Sve se događalo na groblju

Fiore Vežnaver

Marin Gjurišić priveden je jučer u Via Romu / Snimio Vedran KARUZA

Marin Gjurišić priveden je jučer u Via Romu / Snimio Vedran KARUZA

Priveden je Marin Gjurišić (49) kojeg policija sumnjiči da je pokušao ubiti Dragana Ž. (59) s kojim je u svađi. Gjurišić tvrdi da je nož potegao braneći se na groblju Sv. Vid u Senju



RIJEKA/SENJ  Na Dan mrtvih na senjskom gradskom groblju verbalno i fizički se sukobio s poznanikom, čovjekom s kojim je u zavadi, pa ga teško ranio nožem, ubovši ga u leđa. Inkriminacija je to pod kojom je jučer poslijepodne u riječki zatvor smješten Marin Gjurišić (49) iz Senja, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo – pokušaj ubojstva.


Nakon ranjavanja hladnim oružjem, u riječki KBC hitno je prebačen Dragan Ž. (59), koji je zadobio ubodnu ranu na gornjem dijelu leđa, u blizini vrata, a napadač mu je nanio i ranu na prstu desne ruke.  


Oštricom u leđa


Nemio slučaj zbio se u srijedu, oko 17.40 sati, na senjskom gradskom groblju Sv. Vid u Ulici Kaetana Knežića. Gjurišić, zvani Pajo, sumnjiči se da je, nakon što se zbog ranijih razmirica verbalno i fizički sukobio sa deset godina starijim Draganom Ž., izvukao nož oštrice dužine 12 centimetara.




Najprije je suparniku zadao ubodnu ranu na leđima, pa nastavio zamahivati u smjeru 59-godišnjaka, a pritom mu ozlijedio prst. Nakon toga je napadaču nož ispao, a u daljnjem nasrtaju spriječen je intervencijom trećeg muškarca koji se našao na mjestu događaja. Gjurišić je zatim pobjegao s mjesta događaja, ali je poslije uhvaćen, dok je ranjenik u međuvremenu prevezen u bolnicu.


Osumnjičeni za krvni delikt je uhićen i nakon okončane policijske istrage priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo. U tužiteljstvu je iznio svoju obranu, nije sporio da je došlo do sukoba, ali je tvrdio da se samo branio, da nije imao nikakvu namjeru ubiti muškarca s kojim se sukobio. Upotrijebio je nož jer je bio u strahu za svoj život, liječi se od leukemije, pa su udarci u glavu opasni po njega, objašnjavao je tužitelju osumnjičeni Senjanin.


U policijskoj istrazi je saslušan  i ranjeni Dragan Ž. koji se prisjetio da se nalazio ispred  cvjećarnice na gradskom groblju i vidio Gjurišića, s kojim nije u dobrim odnosima. Ustvrdio je kako   je Gjurišić izrekao tešku psovku na njegov račun, našto mu je on rekao da to mora prestati. Ukazao je da su supruga i on ranije prijavili policiji dva slučaja prijetnji Gjurišića. Dragan Ž. je priznao da je u jednom trenutku »poletio« prema Paji i uhvatio ga za jaknu, pa je došlo do naguravanja dvojice. Dva puta je udario Paju kako bi ga odgurnuo od sebe, a nakon toga su ih razdvojila dvojica muškaraca koji su se zatekli kod cvjećarnice.


Obliven krvlju


U trenucima što su uslijedili, zamijetio je nož na tlu, na koji je stao jedan od dvojice koji su ih razdvajali, dok se Pajo sagnuo kako bi dohvatio nož. Draganova supruga uto je rekla da će nazvati policiju, a napadač je tada pobjegao. Dragan Ž. se prisjetio da mu je nakon toga  pozlilo, da je sjeo na  klupicu i uvidio kako je sav krvav, i ruke su mu bile okrvavljene. Supruga mu je skinula majicu, pa su ustanovili da je ranjen u leđa. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, pa je odvezen s mjesta događaja.


Koliko se može saznati, razmirice dvojice – zbog kojih je na kraju jedan završio u zatvoru, a drugi u bolnici – traju već dvije godine. Po  tvrdnjama pritvorenog, najprije ga je sin ranjenog bio prijavio da mu je prijetio. U senjskoj policiji postoji, navodno, službena zabilješka u kojoj  Dragan Ž. navodi da mu Gjurišić stvara probleme gdje god se sretnu, pa su se tako  dvaput dogodile takve situacije i u svibnju prošle godine, u razmaku od nekoliko dana.