Kriza u Ulici Janka Jurkovića

STRAH U POŽEGI Muškarac se zaključao u kuću i prijeti bombom

Boris Pavelić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Načelnik PU požeško-slavonske Dario Dasović rekao je da policija s čovjekom pregovara i da se nada da će sve uskoro biti riješeno te je naglasio da nije riječ o talačkoj situaciji. Neslužbeno doznajemo da je riječ o čovjeku koji je sklon piću



ZAGREB Muškarac se u utorak ujutro zaključao u kuću u Požegi i prijetio policajcima, ali se prema neslužbenim podacima u tom slučaju ne radi o talačkoj krizi jer se muškarac sam nalazi u kući.


Policija je došla na mjesto događaja po dojavi građana te obavlja svoje redovite poslove i zadaće.



Prema neslužbenim podacima muškarac se iza osam sati zaključao u kuću u Ulici Janka Jurkovića.




Načelnik PU požeško-slavonske Dario Dasović nalazi se na licu mjesta i novinarima je izjavio da nitko nije ugrožen o da se nada da će tako i ostati.



Rekao je da policija s čovjekom pregovara i da se nada da će sve uskoro biti riješeno te je naglasio da nije riječ o talačkoj situaciji.


Neslužbeno, riječ je o čovjeku koji je sklon piću i nije mu prvi put da se ovako nešto dogodilo. Dapače, sličan incident dogodio se prije nekoliko dana.



Neslužbeno doznajemo da je muškarac naoružan bombom, a kuća u kojoj se zabarikadirao je trošna, neožbukana i stara prizemnica u gusto naeseljenom dijelu izvan šireg centra Požege.


Susjedi su u kratkom razgovoru s novinarima izrazili zabrinutost, rekli su da čovjek ima od ranije problema i da mu se takve stvari događaju samo kad je pijan te da misle da mu treba pomoć.