Božićna nesreća

SLUČAJ PREGAŽENOG POLICAJCA Vozačici iz Gospića mjesec dana pritvora, suvozač pušten na slobodu

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vozačica je u Gospiću prouzročila prometnu nesreću vozilom njemačke registracije 25. prosinca u 6,20 sati kad je zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom vozila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji je hodao uz kolnik. Uz izazivanje prometne nesreće, kazneno je prijavljena i zbog nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja



KARLOVAC Vozačica Klara Klobučar (19) iz Gospića ostat će u istražnom zatvoru zbog izazivanja prometne nesreće i bijega na Božić u Gospiću, a njen suvozač pušten je da se brani sa slobode.


Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević rekao je Hini da je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor za osumnjičenicu u trajanju do trideset dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.


Njen suvozač, star 21 godinu, također je saslušan danas u Gospiću, ali je pušten da se brani sa slobode. Prema kaznenoj prijavi, odgovarat će da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.




Vozačica je u Gospiću prouzročila prometnu nesreću vozilom njemačke registracije 25. prosinca u 6,20 sati kad je zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom vozila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji je hodao uz kolnik. Uz izazivanje prometne nesreće, kazneno je prijavljena i zbog nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.


Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da su se nakon nesreće oboje udaljili automobilom »bez da su pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, te o tome nisu obavijestili policiju. Potom su se, s ciljem prikrivanja prometne nesreće, ponovno vratili na mjesto nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je tom prilikom otpao«.


Odvjetnica Đurđa Lipšćak rekla je Hini ispred zgrade karlovačkog suda da se Klara Klobučar brani šutnjom, da je studentica ekonomije i da za sada njezin pravni položaj ne može komentirati.


Teško ozlijeđeni pješak je 52-godišnji interventni policajac, bio je životno ugrožen, ali sada je dobro i u zadarskoj se bolnici oporavlja od ozljeda glave i fraktura kostiju lica. Kako je Hini rekao glasnogovornik bolnice Edi Karuc, ‘pridiže se iz kreveta i pomalo hrani, stanje se bitno poboljšalo i sve bi trebalo biti dobro’.