Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
28. veljače 2020.
Privođenja u Zagrebu

SKANDAL NA PSIHIJATRIJI Dvojica medicinskih tehničara iznuđivala kolegu zbog spolnog odnosa s pacijenticom

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2018. u 18:14 2018-11-19T18:14:52+01:00

Iznuđivači su od 26-godišnjaka zatražili da svakom mjesečno mora isplaćivati 1000 kuna i to sljedeće dvije godine. Dvojac je pritom ozbiljno zaprijetio 26-godišnjaku, navodeći kako će u protivnom informaciju podijeliti s javnosti te da će mu uništiti karijeru

ZAGREB Zbog iznude i prijetnji nad kolegom iz jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice u sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda privedena su dvojica medicinskih tehničara, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

Dvojica privedenih medicinskih tehničara počeli su iznuđivati 26-godišnjeg kolegu nakon što su mu kazali kako znaju za njegove spolne odnose s jednom pacijenticom te kako njegovo ponašanje šteti ugledu bolnice.

Iznuđivači su od 26-godišnjaka zatražili da svakom mjesečno mora isplaćivati 1000 kuna i to sljedeće dvije godine. Dvojac je pritom ozbiljno zaprijetio 26-godišnjaku, navodeći kako će u protivnom informaciju podijeliti s javnosti te da će mu uništiti karijeru.

Iznuđivani medicinski tehničar je tijekom listopada pristao isplatiti novac te im je u dvije kuverte svakom dao po 1000 kuna. Kad ga je jedan iznuđivač zvao da novac očekuju i u studenom, 26-godišnjak je o prijetnjama obavijestio policiju, doznaje se na sudu.

Policija je u dogovoru s 26-godišnjakom pripremila klopku za iznuđivače te su oni uhićeni prilikom predaje označenih novčanica.

Nakon noći u pritvoru, dvojicu iznuđivača je ispitao sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji ih je pustio da se brane sa slobode.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.