Gdje je Karlo Kurtanjek?

ŠESTI DAN POTRAGE Obitelj je očajna i moli za pomoć. Karlo ostavio poruku ukućanima

P. N.

Na papiru je nabrojao sve što posjeduje, napisao imena svojih roditelja i na kraju naveo datum i potpis. Na poruci nije pisalo ništa drugo



ZAGREB Šesti dan, bez uspjeha, traje opsežna potraga za 24-godišnjim Karlom Kurtanjekom. On je nestao 10. travnja u prijepodnevnim satima, krenuvši s Vrbana na fakultet na Kennedyjevom trgu u Zagrebu. Od tada mu se gubi svaki trag.


– Još nemamo nikakvih informacija koje bi bile od koristi. Niti policija nam još ništa nije rekla najvjerojatnije jer ni oni ne raspolažu još nikakvim konkretnim informacijama. Uzeli su njegova oba mobitela koja je ostavio kod kuće i kompjuter kojim se koristio ne bi li ondje pronašli kakav trag. Cijela obitelj je izvan sebe i mami sad idem po doznake jer nije u stanju otići doktorici zbog svega što proživljavamo. Mi kao obitelj se inače držimo zajedno, a osobito sada. Zahvalni smo svima koji nam žele pomoći u ovoj teškoj situaciji, ali su nam se počeli javljati i svoje usluge nuditi raznorazni ljudi koji se predstavljaju kao vidovnjaci i koji nam, kao, mogu pomoći, a ništa konkretno od njih nismo dobili”, ispričala je kroz suze za Vijesti.hr u telefonskom razgovoru Karlova sestra Dorotea Kurtanjek.


Druga sestra, Edita, poslala je informacije te fotografiju bicikla kojim se udaljio. Riječ je o mountain bike Hercules Olpran crvenosive boje.




Kako neslužbeno doznaju 24 sata, pronađen je papir koji je Karlo napisao 9. travnja, dan prije svojeg nestanka, na kojem piše da ostavlja svoju imovinu obitelji.


Na papiru je nabrojao sve što posjeduje, napisao imena svojih roditelja i na kraju naveo datum i potpis. Na poruci nije pisalo ništa drugo.


Također, 24 sata neslužbeno saznaju da je Karlo u srijedu 10. travnja, kada je prijavljen njegov nestanak, s bankomata u Zagrebu podignuo neutvrđenu svotu novca.