Tragedija

Ronilac preminuo tijekom organiziranog ronjenja kod otoka Plavnika

Hina



Njemački 60-godišnji ronilac preminuo je u subotu tijekom organiziranog ronjenja kod otoka Plavnika, a o uzrocima nesreće provodi se očevid.


Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenuli su akciju hitnog medicinskog transporta (MEDICO) nakon dojave Županijskog centra ŽC 112 Rijeka u 11,41 sati o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija. Županijskom centru 112 to su dojavili organizatori ronjenja. 


U akciji hitnog medicinskog transporta (MEDICO) angažirana je tvrtka ‘SeaHelp’ čija posada se nalazila najbliže mjestu nesreće te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu.




W.H.H. , rođen 1958., državljanin Republike Njemačke, nažalost, u međuvremenu je preminuo te su djelatnici tvrtke ‘SeaHelp’, u dogovoru sa Pomorskom policijom, prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk, gdje su tijelo preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Prema prikupljenim podatcima u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u  Hrvatskoj.


U ovom slučaju slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.