Još nije nađen krivac za nesreću otprije osam godina

Roditelji sestara FIlipović optužuju policiju da zataškava smrt njihovih kćeri

Hina

»Mi jedino tražimo da se vrati dostojanstvo našim kćerima i nama roditeljima«, kazao je ogorčeno otac Dragutin Filipović, navodeći da su se oglasili zbog sve češćih izjava kako oni kao roditelji ne poduzimaju ništa da se krivac razotkrije i kazni



RIJEKA - Ljubica i Dragutin Filipović, roditelji Višnje i Gordane, djevojaka koje su poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 15. prosinca 2006. godine nedaleko čvora Čavle na autocesti, danas su uz podršku članova i simpatizera »Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije« pred zgradom PU primorsko-goranske održali konferenciju za novinare kako bi upozorili javnost na neučinkovitost policije u slučaju istrage pogibije njihovih kćeri.


Nesreću je suludom vožnjom u krivom smjeru skrivio za sada još uvijek nepoznati vozač. Roditelji smatraju da policija namjerno zataškava istragu i eventualne rezultate dosadašnjeg tijeka istrage, pa i ime vozača koji je prouzročio smrt njihovih kćeri. Imenom i prezimenom naveli su odvjetnike i djelatnike MUP-a kod kojih su zatražili pomoć, tužitelje u Općinskom državnom odvjetništvu, ali i imena nekoliko vozača za koje oni smatraju da su te kobne večeri bili za upravljačem automobila koji je izazvao sudar.


Filipovići traže rezultate istrage i da oni budu transparentni.




»Mi jedino tražimo da se vrati dostojanstvo našim kćerima i nama roditeljima«, kazao je ogorčeno otac Dragutin Filipović, navodeći da su se oglasili zbog sve češćih izjava kako oni kao roditelji ne poduzimaju ništa da se krivac razotkrije i kazni.


»Smatramo da treba kazniti ne samo krivca za nesreću nego i one koji imaju saznanja o tome tko je on, a šute. Kao i one koji u institucijama  skrivaju dokaze da se krivac ne otkrije«, naglasio je na kraju Dragutin Filipović. 


Glasnogovornica PU primorsko-gorans


ke Mirjana Kulaš rekla je za Hinu, da su po svim informacijama i saznanjima kojima su raspolagali, postupali zakonito i prema ovlastima, dodajući da su dobivena saznanja dostavljena mjerodavnome Državnom odvjetništvu. Istaknula je da u policiji suosjećaju s obitelji i zahvaljuju na suradnji njoj te javnosti i svim građanima, koje, kako je rekla, pozivaju da joj se, ako raspolažu s informacijama o toj nesreći, s povjerenjem jave.


»Svakoj informaciji pristupit ćemo s punom pozornošću, kao i do sada, radi rasvjetljavanja okolnosti prometne nesreće, na čemu još radimo u suradnji s DORH-om«, rekla je glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš.