Nezamislivo

Roditelji iz pakla: Cirkuski promotori izgladnjivali su vezanog 12-godišnjeg sina do smrti

P. N.

Foto: Monroe County Sheriff's Office

Foto: Monroe County Sheriff's Office

"Svi koji su uključeni u ovaj slučaj jako su pogođeni i bit će pogođeni do kraja naše karijere i do kraja naših života. Nema riječi za ovu vrstu zlostavljanja"



Par cirkuskih promotora optužen je za zlostavljanje, vezivanje i izgladnjivanje svog 12-godišnjeg sina, što je dovelo do njegove smrti u Indiani prošlog tjedna.


33-godišnji Luis Posso i njegova 26-godišnja supruga Dayan Median Flores, optuženi su nakon što je dječak Eduardo umro ubrzo nakon što je u četvrtak doveden u lokalnu bolnicu u Bloomingtonu, izjavili su iz Ureda šerifa okruga Monroe.


Eduardo je bio Possoov sin i posinak Dayan. Za troje druge djece, za koje su skrbili, utvrđeno je da su potpuno zdravi te su oduzeta supružnicima i pod skrbi su službe za zaštitu djece, navodi se u priopćenju policije.




Posso i Flores rade kao promotori cirkusa koji obilaze zemlju te su boravili sa četvero djece u motelu u okrugu Monroe. Nakon Eduardove smrti, detektivi su pretražili sobu u motelu, gdje su pronašli kutiju s napravama za vezivanje, uključujući i ogrlicu za pse s električnim šokovima, prenosi NBC News.


Videozapis na mobitelu pokazao je da je Eduardo bio zavezan u kadi, dok su Flores i ostala djeca došli i otišli iz kupaonice, a da ga nisu ni pogledali. Istražitelji su također našli i ´selfie´ na kojem otac pozira sa zavezanim dječakom.


Istražiteljica okruga Monroe Joni Shields izjavila je da je otkrila modrice po cijelom Eduardovom tijelu. Bio je izgladnjen i imao je nula posto tjelesne masti u trenutku smrti.


Posso i Flores izjavili su kako nisu izgladnjivali Eduarda, ali su rekli da su ga fizički zlostavljali jer je “bio neposlušniji od druge djece”.


Šerif okruga Monroe, Brad Swain, rekao je da je dječak vjerojatno doživio bolnu smrt.


“Ne mogu se sjetiti u 30 godina ovakvog slučaja. To je izvan svega što sam radio”, rekao je Swain. “Svi koji su uključeni u ovaj slučaj jako su pogođeni i bit će pogođeni do kraja naše karijere i do kraja naših života. Nema riječi za ovu vrstu zlostavljanja”, istaknuo je.Posso i Flores trenutno se nalaze u zatvoru.

Policija je priopćila kako će se suočiti s optužbama za ubojstvo kada mrtvozornik utvrdi dječakov uzrok smrti. Šerifovi zamjenici također su rekli da će istraga obuhvatiti nekoliko jurisdikcija budući da je obitelj tako često putovala.