Buktinja u stanu

Rijeka: Eksplozija plinske boce u stanu na Turniću, ozlijeđena žena

Šarlota Brnčić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

U požaru koji je nakon eksplozije plinske boce izbio u stanu u suterenu zgrade na kućnom broju 17 Ulice Antuna Kosića Rika na Turniću ozlijeđena je stanarka Dragica Mandić (78) koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Rijeka



RIJEKA U požaru koji je nakon eksplozije plinske boce izbio u stanu u suterenu zgrade na kućnom broju 17 Ulice Antuna Kosića Rika na Turniću ozlijeđena je stanarka Dragica Mandić (78) koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Rijeka.


Težina ozljeda koje je zadobila još nije bila poznata, a prema onome što su nam ispričali drugi stanari, na nesretnoj ženi zamijetili su opekline te se najvjerojatnije i u većoj mjeri nagutala dima. S obzirom na količinu dima koji se iz zapaljenog stana proširio stubištem, uznemirili su se i svi preostali stanari zgrade, mnogi od kojih su izašli van i pratili vatrogasnu intervenciju.


Dvojica od njih zaslužni su i za spašavanje unesrećene žene.





Vatrogasnom operativnom centru je nešto iza 19 sati stigla alarmantna dojava da je došlo do eksplozije plina i da se vidi buktinja iz stana na broju 17 Ulice Antuna Kosića Rika.


Na mjesto događaja su iz riječke postaje Centar upućena četiri vatrogasna vozila, dva navalna, autocisterna i zapovjedno sa ukupno desetoricom gasitelja. U najkraćem mogućem roku stigli su na požarište i uhvatili se ukoštac sa požarom.


Prilikom ulaska u stan zamijetili su plamen iz kuhinjske boce, iznesli su je van i započeli sa hlađenjem, dok su preostali vatrogasci nastavili borbu sa požarom i vrlo ga brzo svladali. Hitna medicinska pomoć koja je na poprište stigla odmah nakon vatrogasaca preuzela je brigu o ozlijeđenoj ženi koju su stanari izvukli van.


Izgorjela je cijela kuhinja površine oko desetak kvadrata, dok je ostatak stana površine oko četrdesetak kvadrata neminovno oštećen od goleme količine dima.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju, 1. veljače….