Tragedija pored Rijeke

Riječki sportaši Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić poginuli spuštajući se čamcima niz Rječinu

Šarlota Brnčić

Okolnosti nesreće još se utvrđuju, a HGSS navodi su se vjerojatno utopili jer ih povukla "rola" koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži, a voda je njihova tijela odnijela do jezera



RIJEKA Poznati riječki sportaši  Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić pronađeni su u nedjelju rano poslijepodne mrtvi na akumulacijskom jezeru Valići, kraj Rijeke, a život su izgubili trenirajući za još jednu pustolovnu utrku. 


Na beživotno tijelo jednog od njih naišli su šetači i uzbunili policiju, a onda je pronađeno i drugo tijelo. 


Pored djelatnika policije, na mjesto događaja došli su i članovi HGSS-a Rijeka. 




– U pitanju su dvojica mojih prijatelja koji su trebali sljedeći tjedan organizirati utrku. Ovo im je bila priprema jer su branili naslov. Dojavu smo dobili u 16.46 sati od Centra 112 i na teren je izašlo sedam članova HGSS-a Rijeka obučenih za spašavanje s divljih voda, rekao nam je šef riječke službe Gorske službe Vladimir Paušić. 


Kako doznajemo, jedan je mladić bio u kajaku, a drugi u gumenjaku. Našli su ih svakoga s jedne strane jezera. 


Sve okolnosti ove tragedije još uvijek nisu poznate.


HGSS je na svojoj stranici objavio da je riječka stanica poziv za pomoć u transportu tijela dobila iza 15 sati. Navode da su muškarci izgubili život prilikom spuštanja sportskim čamcima (Dag) niz Rječinu te da se pretpostavlja da su stradali kada ih je povukla “rola” koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži. Obojica su se utopila a voda je njihova tijela odnijela do jezera Valići. 


Uskoro opširnije