Pušten na slobodu

Riječki lopov sa stilom: Ukrao pet parfema vrijednih 2.500 kuna

Fiore Vežnaver

Sutkinja je zaključila da delikti za koje se tereti nisu preteški pa je Marko Labotić pušten da se brani sa slobode, ali se mora jednom tjedno javljati policiji



RIJEKA Marko Labotić, 29-godišnjak iz Rijeke, uhićen je i priveden na sud, ali je nakon toga pušten, uz mjeru opreza, da se sa slobode brani u daljnjem postupku i inkriminacija da je dvaput ukrao parfeme iz trgovine Bipa, vrijedne ukupno oko 2.500 kuna.


Labotić se tereti da je prvu krađu izveo 2. kolovoza, kada iz Bipe u Ulici Petra Jurčića u Rijeci odnio dva parfema vrijedna ukupno oko 1.130 kuna. Sumnjiči se da je iz iste prodavaonice krađu počinio i 20. rujna, kada je bez plaćanja otišao s dva Armanijeva i jednim Bossovim parfemom, oštetivši tada Bipu za oko 1.320 kuna. Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja, kojeg su proveli službenici Druge policijske postaje Rijeka, Labotić je priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo na kojem je priznao inkriminacije.


Jučer prijepodne doveden je na sud, na ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru. Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odbila je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela koje je postavilo tužiteljstvo, pozivajući se na činjenicu da je dosad niz puta pravomoćno osuđivan zbog imovinskih delikata. Sutkinja istrage ocijenila je da je, s obzirom na ne preveliku »težinu« delikata za koje se sada sumnjiči, u ovom slučaju bolja alternativa pritvoru mjera opreza, pa je odredila da se Labotić mora jednom tjedno javljati u Drugu policijsku postaju.