Privedena četvorica krijumčara droge

Riječka policija zaplijenila 12 kilograma ‘trave’ vrijedne više od milijun kuna

Šarlota Brnčić

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 48 i 29 godina te dvojicom državljana Crne Gore, starosti 52 i 44 godine



RIJEKA Gotovo dvanaest kilograma marihuane, koja bi na ilegalnom narko-tržištu Primorsko-goranske županije dosegla vrijednost između milijun i sto te milijun i petsto tisuća kuna, zaplijenjeno je u velikoj akciji djelatnika Službe kriminaliteta droga PU primorsko-goranske. Uhićena su i četvorica muškaraca koja su stajala iza ovog potencijalno unosnog narko biznisa, a radi se o 48-godišnjem i 29-godišnjem hrvatskom državljaninu te 44-godišnjem i 52-godišnjem crnogorskom državljaninu. 


Četvorka osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama privedena je u riječko Općinsko državno odvjetništvo gdje su ispitani, a u petak se očekuje njihovo dovođenje kod suca istrage radi određivanja istražnog zatvora. Najmlađi od njih, 29-godišnjak osumnjičen je i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Trojica osumnjičenika pristupili su ispitivanju bez branitelja, a prema neslužbenim informacijama jedan od njih odlučio je »progovoriti« i ispričati sve što zna.


Na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u sjedištu riječke policije Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga prezentirao je rezultate upravo okončanog kriminalističkog istraživanja vezanog uz zapljenu velike količine marihuane. Priopćio je kako su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene pretrage dvaju stanova i dvaju vozila kojima su se osumnjičenici koristili, kao i da je pronađeno ukupno 11,8 kilograma marihuane pakirane u više od dvadeset paketa. Pored droge pronađena su i dva pištolja, streljivo ručni raketni bacač »zolja«, više od 16.000 eura koji su služili kao sredstvo plaćanja između organizatora krijumčarskog lanca i kurira koji su prenosili drogu, veći broj mobitela, ručna bomba, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela za koje se terete.Dvojica počinitelja su iz Crne Gore, no odakle je droga točno došla još se uvijek razjašnjava u suradnji s Interpolom.