Hospitalizirana

Riječanku ugrizla zmija dok je nedaleko kuće u Suhovarima brala šparoge

Suzana Bandić

Snimio M. ANGELINI

Snimio M. ANGELINI

Kad je posegnula rukom prema jednoj šparogi i iskoračila nogom prema grmu, osjetila je bol u potkoljenici. U prvi mah pomislila je kako se nabola na trn, a onda je ugledala veliku, debelu, smeđu zmiju kako gmiže u grm



Riječanku Mirjanu Pupovac (59) u utorak ujutro ugrizla je zmija dok je brala šparoge u Suhovarima kod Zadra. Žena koja povremeno boravi u obiteljskoj kući u Suhovarima pomoć je potražila u mjesnoj ambulanti, odakle je hitno prevezena na Objedinjeni hitni prijem u zadarskoj bolnici.


Tamo je ispričala kako je taman započela brati šparoge na dobro poznatoj lokaciji, svega 300-tinjak metara od kuće.


Kad je posegnula rukom prema jednoj šparogi i iskoračila nogom prema grmu, osjetila je bol u potkoljenici. U prvi mah pomislila je kako se nabola na trn, a onda je ugledala veliku, debelu, smeđu zmiju kako gmiže u grm. Kad je to ispričala, te kad je utvrđeno kako joj je mjesto uboda pomodrilo i ima ubodni trag, žena je upućena na Infektologiju gdje su joj dali protuotrov. Kako žena nije bila sigurna o kojoj zmiji je riječ, ni liječnici to sa sigurnošću nisu mogli utvrditi. 




  – Ne znamo koja je zmija ugrizla pacijenticu, ali smo joj dali serum i nadamo se brzom oporavku. Inače, u našoj blizini od otrovnica je jedino poskok – rekao je dr. Boris Dželalija, dodavši kako u zadarskoj bolnici seruma protiv ugriza otrovnica ima dovoljno. Riječanka je hospitalizirana preventivno te se dobro oporavlja.