Suđenje zatvoreno za javnost

Riječanka optužena za ubojstvo dvogodišnje kćerkice ne smatra se krivom

Fiore Vežnaver

Saznanja o jezivom slučaju u neboderu u Cavtatskoj ulici prvoga dana suđenja iznosili su otac i djedovi i bake ubijene djevojčice. Ispitivanje je potrajalo satima



Ne smatram se krivom! Izjavila je to Riječanka Zrinka Babić (35), optužena da je oduzela život svojoj dvogodišnjoj kćerkici u listopadu prošle godine u stanu u neboderu na riječkom Turniću.


No, novinari nisu osobno mogli čuti tu izjavu žene koja se optužuje da je na grozomoran način usmrtila curicu, dajući joj tablete čak pet psihofarmaka, pa je utopila u kadi, a Hitnu pomoć nazvala tek sljedećeg dana.


Naime, vijeće Županijskog suda u Rijeci, kojem predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić, neposredno prije početka suđenja je za cijelu glavnu raspravu isključilo javnost.


Saznanja o jezivom slučaju u neboderu u Cavtatskoj ulici prvoga dana suđenja iznosili su otac i djedovi i bake ubijene djevojčice. Ispitivanje je potrajalo satima.




Optužena Zrinka Babić je na suđenje dovedena iz pritvora, a prije nekoliko mjeseci, početkom ljeta, isključena je mogućnost da uplatom jamčevine zamijeni istražni zatvor.


 Više u tiskanom izdanju Novog lista, u utorak, 21. listopada 2014.