Opasno zastrašivanje

Riječanin u zatvoru zbog prijetnji invalidnoj majci: ‘Ubit ću te, večeras dolazi smrt’

Fiore Vežnaver

Robert Grgurić smješten je u riječki zatvor / Foto Roni BRMALJ

Robert Grgurić smješten je u riječki zatvor / Foto Roni BRMALJ

Osumnjičeni Grgurić je nakon okončane policijske istrage priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo na kojem je priznao izrečene prijetnje, ali se branio da je to učinio jer se posvađao s majkom koja je u kontaktu s njegovom bivšom suprugom



RIJEKA – Robert Grgurić, 45-godišnjak iz Rijeke smješten je jučer u riječki zatvor, pod sumnjom da je ozbiljno prijetio, i smrću, svojoj majci. Grgurić, automehaničar po zanimanju, tereti se da je kazneno djelo prijetnje počinio u subotu, nešto poslije 17 sati. U nakani da zastraši svoju 75-godišnju majku, s kojom živim u zajedničkom domaćinstvu, putem mobitela je u dva navrata nazvao na njen kućni broj telefona i prijetio joj. “Slušaj ti, ubit ću te jer mi se … ne javlja! Ubit ću te, večeras dolazi smrt! Ubit ću i…, neće ona tako lišo proći!”, riječi su kojima se Grgurić obratio svojoj majci, inače invalidu, optužujući majku da je ona kriva za to što se njegova bivša supruga ne javlja na njegove pozive. Prijetnje su kod majke izazvale strah da će ih sin i ostvariti, tvrdi tužiteljstvo.


Osumnjičeni Grgurić je nakon okončane policijske istrage priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo na kojem je priznao izrečene prijetnje, ali se branio da je to učinio jer se posvađao s majkom koja je u kontaktu s njegovom bivšom suprugom. Jučer poslijepodne Grgurić je predveden sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Određena je i visina jamstva od sedam tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.


Tužiteljstvo je predlagalo da se osumnjičenom odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Iako je Grgurić, prema evidenciji Ministarstva pravosuđa, dosad neosuđivan, iza sebe ima dvije presude prekršajnih sudova zbog nasilja u obitelji, a žrtva je također bila njegova majka. U svom prijedlogu za određivanjem istražnog zatvora, tužiteljstvo podvlači i da se okrivljeni kontinuirano prema svojoj 75-godišnjoj majci, s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu, ponaša nasilno, iako je svjestan da je ona invalid, da se teško kreće, samo uz pomoć štaka, te da od njega ne može pobjeći.