Završio u Via Romi

Riječanin u zatvoru zbog maltretiranja partnerice: Prijetio joj je ubojstvom i šakom ozlijedio bubnjić

Fiore Vežnaver

Foto Fiore Vežnaver

Foto Fiore Vežnaver

Antonio Staničić se sumnjiči da je tijekom srpnja učestalo zlostavljao ženu, udarajući je bez nekog povoda rukama i nogama te joj govoreći pritom razne pogrdne riječi



RIJEKA Antonio Staničić, 44-godišnjak iz Rijeke, smješten je proteklog vikenda u riječki zatvor, zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja te prijetnji smrću svojoj životnoj partnerici.


Muškarac se sumnjiči da je tijekom srpnja učestalo fizički i psihički zlostavljao ženu, udarajući je bez nekog povoda rukama i nogama te joj govoreći pritom razne pogrdne riječi. Riječanin se tereti da je jednom prilikom udario ženu u predjelu uha, a čini se da joj je pritom ozlijeđen bubnjić. Tada joj je zaprijetio da nikome ne smije reći što se dogodilo jer će je u protivnom ubiti, zapaliti stan te oduzeti život i sebi.


Posljednji slučaj zbog kojeg je Staničić na kraju i lišen slobode, zbio se u četvrtak, tvrdi tužiteljstvo koje osumnjičenog tereti da je partnericu vrijeđao, udario je u nekoliko navrata i hvatao za ruke, prijeteći joj da će je ubiti. Žrtva je uspjela pobjeći iz stana te zatražila liječničku pomoć, a ispostavilo se da ima površinske ozljede na rukama.




Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja Staničić je, uz prijavu za kazneno djelo prijetnje, priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a zatim predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.


Ročištu na kojem se odlučivalo o istražnom zatvoru prisustvovao je i Staničićev branitelj, odvjetnik Pero Radić, koji je najavio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru.