Smrt na cesti

Riječanin poginuo u nesreći blizu Povila: “Chevroletom” naglo skrenuo s ceste na stijenu

Slavica Kleva

Nakon očevida je kratko izjavila da je vozač, za sada iz neutvrđenih razloga prešao u suprotni kolnički trak. Nakon što je vozač izgubio nadzor nad upravljačem, izletio je izvan ceste na strmu stijenu, potom se prevrnuo i vratio na kotače



U prometnoj nesreći što se dogodila kasno poslijepodne na predjelu Tepli porat između naselja Povile i Klenovice poginuo je 72-godišnji vozač M. B. iz Rijeke u osobnom vozilu marke Chevrolet.


Nesreća se dogodila oko 17.35 sati, no unatoč brzoj intervenciji liječničke ekipe Hitne pomoći i vatrogasne postrojbe San Marino iz Novog Vinodolskog, vozaču, koji se u vozilu sam kretao iz smjera Crikvenice u pravcu Senja, na žalost nije bilo pomoći, preminuo je na mjestu nesreće.


Očevidom prometne nesreće rukovodila je Barbara Volf Volščanšek, zamjenica Općinske državne odvjetnice, i zajedno s djelatnicima crikveničke prometne policije utvrđivala dinamiku nesreće.




Nakon očevida je kratko izjavila da je vozač, za sada iz neutvrđenih razloga prešao u suprotni kolnički trak. Nakon što je vozač izgubio nadzor nad upravljačem, izletio je izvan ceste na strmu stijenu, potom se prevrnuo i vratio na kotače.


U tom trenutku, iz suprotnog smjera naišli su osobni automobil i kombi vozilo pa samo pukom srećom nitko drugi od sudionika u prometu nije nastradao, s obzirom na to da je vozači nastojali izbjeći auto koji se vraćao na kolnik. Ipak je u mimoilaženju, u trenutku kada se nesretni vozač vratio automobilom na kolnik djelomično došlo do kontakta s vozilom marke Opel astra čiji je vozač ipak izbjegao sudar i teže posljedice.