Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Mračne priče s Vežice

Riječanin osumnjičen za pedofiliju: Podmeću mi, nikada to ne bih radio

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2013. u 22:24 2013-05-18T22:24:56+02:00

Uplati li jamstvo od 200.000 kuna, Alex U. će izaći iz zatvora i braniti se sa slobode

RIJEKA Riječanin Alex U. (30), osumnjičen za slučajeve pedofilije  u kojima su žrtve bile tri djevojčice, smješten je u riječki zatvor. Završio je iza rešetaka nakon što mu je istražni zatvor odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc. Osumnjičenom je određeno jamstvo od 200 tisuća kuna, pa ako plati tu svotu omogućit će mu se da se u daljnjem postupku brani sa slobode. 

Alex U. tereti se za tri kaznena djela bludnih radnji, a žrtve su, prema dosadašnjim sumnjama, tri djevojčice mlađe od deset godina. Zbog delikatnosti slučaja i interesa istrage, službene informacije su vrlo šture, no neslužbeno se saznaje da je osumnjičeni za pedofiliju na saslušanjima poricao da je upleten u ono za što ga se tereti, naglašavao da nema veze s bludnim radnjama, da nikada to ne bi radio s  djevojčicama. Tvrdio je da mu se sve podmeće, ponavljajući da teške optužbe protiv njega nisu utemeljene. U prisustvu svojih branitelja, odvjetnika Milenka Škrleca i Klaudija Dekleve, sutkinji  istrage priveden je nakon što je ispitivan u policiji i tužiteljstvu. Odvjetnici osumnjičenog pojasnili su nam da ne mogu govoriti o slučaju, s obzirom na zakonske odredbe. 

Osumnjičeni Alex U. stanuje  na Trsatu, no dosadašnje sumnje ukazuju da se spolno zlostavljanje djevojčica događalo u jednom stanu na Vežici. Riječ je o curicama iz krugova njemu poznatih osoba. Radi se, u suštini, o inkriminacijama da je muškarac dirao djevojčice, a sve se, navodno, odigravalo kada bi u stanu bili  sami Alex U. i jedna od djevojčica. 

Mračne priče o pedofiliji na vidjelo su, čini se,  izašle u srijedu, uslijedila je prijava slučaja policiji, a u koordinaciji s tužiteljstvom donesena je odluka da se rasvijetle teške sumnje, pa je 30-godišnjak priveden u policiju na kriminalističku obradu. Istražitelji su ocijenili da su sumnje u seksualne delikte utemeljene, pa je na koncu podnesena kaznena prijava, a Alex U. završio u riječkom zatvoru. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka